Διαδικτυακό Σεμινάριο ΕΟΚ: «Λογική και….Φανταστική»


Το Εκπαιδευτικό Δράμα ως εργαλείο για τη βιωματική επεξεργασία του παραμυθιού στη σχολική τάξη

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου διοργανώνει την Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, από τις 19:00 μέχρι τις 20:00, διαδικτυακό σεμινάριο με εισηγήτρια τη θεατροπαιδαγωγό  και αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή, με θέμα «Λογική και Φανταστική»: Το Εκπαιδευτικό Δράμα ως εργαλείο για τη βιωματική επεξεργασία του παραμυθιού στη σχολική τάξη.

Στο πλαίσιο του διαδικτυακού αυτού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έρθουν σε επαφή με το Εκπαιδευτικό Δράμα, μια μορφή θεατρικής τέχνης με ξεκάθαρα παιδαγωγικό χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν ποικίλες Τεχνικές Δράματος (π.χ. καυτή καρέκλα, αυτοσχεδιασμός, αφήγηση, παιχνίδια ρόλων, δάσκαλος σε ρόλο κ.ά.) και να ενισχύσουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες στην κατεύθυνση της βιωματικής επεξεργασίας του παραμυθιού μέσω της εφαρμογής ασκήσεων, παιχνιδιών και τεχνικών σχετικών με το Εκπαιδευτικό Δράμα. Παράλληλος στόχος είναι ο εμπλουτισμός του ρεπερτορίου των οριζόντιων παιδαγωγικών πρακτικών που συμβάλλουν στην ανανέωση και αναβάθμιση της δυναμικής και του ενδιαφέροντος του καθημερινού ωρολογίου προγράμματος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, σε φοιτητές/-τριες τμημάτων νηπιαγωγών και δασκάλων καθώς και σε γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την αξιοποίηση του παραμυθιού ως εκπαιδευτικού εργαλείου στην τάξη.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε:

Δηλώσεις συμμετοχής: http://bit.ly/eok-april2021




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










519