Έρευνα για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Κύπρο


Το διεθνές ερευνητικό κέντρο CARDET, με τη στήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, διεξάγει τη δεύτερη φάση της έρευνας για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ΕξΑΕ) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Κύπρου κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021. Η διεξαγωγή της έρευνας έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος της έρευνας αυτής είναι να συλλέξει τις απόψεις, εμπειρίες και τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην Κύπρο όσον αφορά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, πρόθεση της ερευνητικής ομάδας είναι να καταγράψει τις πρακτικές και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των μαθημάτων τους, τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν και τις καλές πρακτικές αναδείχθηκαν. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα τύχουν επεξεργασίας και ανάλυσης και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση προτάσεων για τα επόμενα βήματα εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετάσχουν στην έρευνα μέσω ενός ανώνυμου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και οι πληροφορίες που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς. Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο και παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί όπως το συμπληρώσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021: https://www.surveymonkey.com/r/6QJ5Y3J.  

Η ειλικρινής συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην έρευνα είναι εξαιρετικής σημασίας για καταγραφή ολοκληρωμένης εικόνας όσον αφορά τα δεδομένα και τις συνθήκες στον τομέα της εκπαίδευσης κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021. Κυρίως όμως, μέσω αυτής και της παράθεσης των δικών τους εμπειριών, προτάσεων και αναγκών, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Κύπρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










824