CARDET: Ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραμματισμού των μαθητών μέσω της αστυνομικής μυθιστοριογραφίας


Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET ανακοινώνει τη δημιουργία μιας καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας για τη βελτίωση των δεξιοτήτων γραμματισμού μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί και είναι προσβάσιμη δωρεάν στο πλαίσιο του έργου έργο «eMysteries: Detective Stories to Engage Studentsin Close Reading with the Use of Mobile Devices» το οποίο υλοποιείται από μια κοινοπραξία 6 ευρωπαϊκών οργανισμών και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Δια μέσω της πλατφόρμας του eMysteries, η οποία προσφέρει ένα διαδικτυακό περιβάλλον πολυμέσων που υποστηρίζεται από κινητές συσκευές, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία βελτιώσουν τις δεξιότητες γραμματισμού τους μέσω διαδραστικών ασκήσεων. Συγκεκριμένα, το έργο προσφέρει δραστηριότητες ανάγνωσης με τη χρήση ιστοριών αστυνομικού μυστηρίου που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών και να ενισχύσουν το κίνητρο μάθησης, ειδικά σε απρόθυμους αναγνώστες. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό περιβάλλον της πλατφόρμας, οι μαθητές (15-18 ετών) έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες μυστηρίου που θα μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορους χαρακτήρες και σκηνές. Επιπρόσθετα, στην πλατφόρμα του έργου, διατίθενται εξειδικευμένοι πόροι για να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν τα εργαλεία και την καινοτόμα προσέγγιση του eMysteries στη διδασκαλία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τα καινοτόμα εργαλεία που προσφέρει μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του eMysteries: https://www.emysteries.eu/el/ ενώ οι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:  https://emysteries.4eclass.net/login/index.php

Το έργο eMysteries είναι ένα ακόμα καινοτόμο έργο στο οποίο συμμετέχει το Ερευνητικό Κέντρο CARDET στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του για τη διαμόρφωση και διάθεση πρωτοποριακών και εφαρμοσμένων εκπαιδευτικών πρακτικών προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην Κύπρο. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και για τις ανάγκες του το CARDET συνεργάζεται με αναγνωρισμένους οργανισμούς από την Γερμανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ισπανία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










775