Μεσολάβηση της Προέδρου της Βουλής στον ΠτΔ για τα ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ ζήτησε η Επ. Παιδείας


Με ανακοίνωση τους οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ αναφέρουν:

Στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου 2021 έγινε ενημέρωση για το θέμα της εργοδότησης εκπαιδευτικών στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών. 

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΚΙΕ, Μουσικών Σχολείων και Επιμορφωτικών ενημέρωσαν την νέα κοινοβουλευτική επιτροπή για όλες τις ενέργειες που έγιναν από την δική τους πλευρά για δίκαιη επίλυση του όλου θέματος με την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών, καθώς και για την στάση που κράτησε η πλευρά της κυβέρνησης η οποία αγνοεί το δίκαιο και επικαλείται θέματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.  Επίσης απάντησαν στα ερωτήματα των βουλευτών οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών στο χειρισμό του όλου θέματος.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ εξέφρασαν ακόμη μια φορά την θέση τους ότι η αγορά υπηρεσιών δεν έχει θέση στην εκπαίδευση και κατήγγειλαν περιπτώσεις επέκτασης της αγοράς υπηρεσιών στην πρωινή εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία.  

Οι εκπρόσωποι των δύο Υπουργείων δεν μπόρεσαν να τοποθετηθούν στα ερωτήματα που δέχτηκαν από τους βουλευτές και εξέφρασαν την θέση ότι η επίλυση του θέματος είναι πολιτική απόφαση.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού με την ολοκλήρωση της συζήτησης ομόφωνα αποφάσισε, όπως η Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει συνάντηση της Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσουν επίσημα την  άμεση πολιτική παρέμβαση του για επίλυση του θέματος με την επαναφορά των εργαζομένων σε καθεστώς εργοδότησης.

Οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ καθώς και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους για συνέχιση του αγώνα κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών μέχρι την τελική δικαίωση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










741