CARDET: Προωθώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά στον αθλητισμό


Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε το διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο για προπονητές με θέμα τη ‘Διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό’ που διοργάνωσε το Ερευνητικό Κέντρο CARDET σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, δια μέσω του ΕΣΥΑΑ, και τη στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου. Το σεμινάριο διεξήχθη στις 13 και 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ACTIVE το οποίο έχει ως στόχο να συμβάλει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και προστασία των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Στις εργασίες του σεμιναρίου συμμετείχαν ενεργά 20 προπονητές από ακαδημίες ποδοσφαίρου, οι οποίοι έτυχαν μιας σφαιρικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών, πιθανούς κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν αλλά και καλές πρακτικές για την προστασία των παιδιών και διαχείριση περιστατικών κακοποίησης. Ακολουθήθηκε μια διαδραστική προσέγγιση, με τη χρήση πρακτικών μη-τυπικής εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευόμενων μέσω της ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και εισηγήσεων. Οι θεματικές παρουσιάσεις και συζητήσεις βασίστηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την ομάδα του ACTIVE και το οποίο προσφέρεται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του έργου: https://e-modules.activeproject.eu/login/index.php    

Συγκεκριμένα, κατά τις δύο μέρες του σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες βασικές έννοιες και παράμετροι όσον αφορά την προστασία των δικαιώματα των παιδιών στον αθλητισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, τον εντοπισμό και διαχείριση περιστατικών κακοποίησης και βίας ενάντια σε παιδιά. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι διαδικασίες, πολιτικές και μηχανισμοί που θα πρέπει να διαμορφωθούν και να τεθούν σε εφαρμογή στους αθλητικούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουν παιδιά ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους.

Το ACTIVE είναι ένα έργο που υλοποιείται από μια κοινοπραξία οργανισμών από την  Κύπρο, την Σκωτία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Rights, Equality and Citizenship. Η συμμετοχή του Ερευνητικού Κέντρου CARDET στο έργο αντανακλά τη διαρκή του δέσμευση για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την παροχή ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών εργαλείων και ευκαιριών σε πολίτες και επαγγελματίες σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ACTIVE μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του https://www.activeproject.eu/ ή να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του έργου Σάββα Χαραλάμπους στο savvas.charalambous@cardet.org.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










628