Ο Δρ. Γρηγόρης Μακρίδης επανεκλέχθηκε πρόεδρος του European Association of ERASMUS Coordinators


Μια από τις σπουδαιότερες δράσεις που πραγματοποιείται σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο είναι το Πρόγραμμα Κινητικότητας ERASMUS+ το οποίο υλοποιείται από τους ιδρυματικούς συντονιστές ERASMUS των πανεπιστημίων στην Ευρώπη, στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και από το 2015 στις χώρες εταίρους του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα ERASMUS+ Κινητικότητα αφορά στην ανταλλαγή φοιτητών για σπουδές, στην τοποθέτησή τους σε οργανισμούς και εταιρείες για την απασχόλησή τους ως ασκούμενοι, καθώς και στην ανταλλαγή ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Το Πρόγραμμα υποστηρίζει και άλλες δράσεις για ανταγωνιστικά έργα καινοτομίας σε όλο το φάσμα και επίπεδα της εκπαίδευσης.

Στις 5-9 Ιουλίου 2021 οργανώθηκε το 17ο Συνέδριο ERASMUS Congress and Exhibition (ERACON 2021) στη Βάρνα της Βουλγαρίας σε υβριδική μορφή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπήθηκε διαδικτυακά από την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα Εκπαίδευσης Δρα Maria Gabriel και άλλους αξιωματούχους της ΕΕ η οποία κήρυξε και την έναρξη του Συνεδρίου.

Στις 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση στην οποία εκλέχθηκε το νέο συμβούλιο του EAEC για την περίοδο 2021-2023. Ο καθηγητής Γρηγόρης Μακρίδης εκλέχθηκε για 9η συνεχή θητεία στη θέση του Προέδρου. Ο καθηγητής Μακρίδης κατέχει την έδρα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Κρακωβίας και είναι επίσης Πρόεδρος άλλων Ευρωπαϊκών και Εθνικών οργανισμών.

Ο οργανισμός EAEC υποστηρίζει εθνικά δίκτυα σε 15 Ευρωπαϊκές και μη-Ευρωπαϊκές χώρες και οργανώνει το ετήσιο συνέδριο ERASMUS Congress and Exhibition, γνωστό ως ERACON.

Σχετικές συνδέσεις και επικοινωνία με το EAEC,

www.eaecnet.com , www.eracon.info , info@eaecnet.com




Comments (1)

  1. Άννα Λεωνιδου :
    Jul 27, 2021 at 05:54 PM

    Ο Γρηγόρης είναι ένας αξιεπαινος επιστήμονας που έχει δώσει πολλά στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης της Κύπρου στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών πυλώνων του τομέα και τιμά την χώρα μας έξω από τα σύνορα της. Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου Δρ. Μακριδη!


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1356