Διαδικτυακή Ημερίδα CARDET: Ανάπτυξη δεξιοτήτων γραμματισμού με τη χρήση αστυνομικών ιστοριών


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου e-Mysteries, οι οργανισμοί INNOVADE Ll και CARDET, διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Αυγούστου 16:00-18:00, μια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων γραμματισμού μέσω της χρήσης αστυνομικών ιστοριών σε κινητές συσκευές.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και στο πλαίσιο των εργασιών της θα παρουσιασθούν οι καινοτόμες προσεγγίσεις και πόροι που έχουν διαμορφωθεί από το eMysteries και αποσκοπούν στην ενδυνάμωση, μέσω διαδραστικών ασκήσεων, των μαθητών με μειωμένες ικανότητες ανάγνωσης και γραφής. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει αναπτύξει μια γκάμα εργαλείων που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκμεταλλευτούν για να εντάξουν ιστορίες μυστηρίου και ψηφιακά εργαλεία και παιχνίδια στα μαθήματα τους. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση από την Δρ. Ελισάβετ Κιούρτη, Λέκτορα (μ.α.) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα: «Διδάσκοντας δεξιότητες ψηφιακών γραμματισμών μέσα από βιντεοπαιχνίδια μυστηρίου».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για εγγραφές: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwode6upzssH9LRqGy6DS3Zi1Z2TACtdwLf

Ατζέντα: https://drive.google.com/file/d/1Nkgsplh2t1jWo3_zK3bhJhUl7q6qB-qC/view?usp=sharing

Το e-Mysteries χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχει ως στόχο να ενισχύσει, μέσω της δημιουργίας αστυνομικών ιστοριών, τις δεξιότητες γραμματισμού μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το έργο προσφέρει ένα διαδραστικό εικονικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές και καθηγητές στα πλαίσια διεκπεραίωσης των δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής. Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τα καινοτόμα εργαλεία που προσφέρει μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του eMysteries: https://www.emysteries.eu/el/ 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










652