Αθρόα προσέλευση στο WalkIn Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτούργησε στο Πανεπ. Κύπρου


Πρύτανης Τάσος Χριστοφίδης: Χωρίς την υγεία δεν υπάρχει ελευθερία

Μεγάλη η προσέλευση φοιτητριών/των και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστήμιου Κύπρου, σήμερα Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, πρώτη ημέρα λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου “walk-in” στην Πανεπιστημιούπολη, το οποίο στήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με στόχο τη διευκόλυνση των φοιτητριών/τών του, του προσωπικού του και του κοινού για την πρόσβασή τους στον εμβολιασμό και στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό. Το “walk-in Εμβολιαστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου λειτούργησε για να εξυπηρετήσει και μέλη της φοιτητικής κοινότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Δικαίωμα εμβολιασμού είχαν, επίσης, τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ, βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εμβολιασμού με την 1η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech και επισκέφθηκαν τη κινητή μονάδα εμβολιασμού, στην πλατεία του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη, πέραν των 100 ατόμων.

Το Κέντρο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, συνοδευόμενοι από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη, οι οποίοι συνομίλησαν με φοιτητές/τριες και άλλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η Δρ Γιαννάκη πραγματοποίησε και εμβολιασμούς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αρκετοί νέοι και νέες εμβολιάζονται. «Αυτό είναι ένα ακόμα ένα θετικό στοίχημα, το οποίο έχουμε κερδίσει», τόνισε για να προσθέσει ότι δεν νοείται πανεπιστήμια χωρίς φοιτητές/τριες στις αίθουσες.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, τόνισε ότι χωρίς την υγεία δεν υπάρχει ελευθερία και προέτρεψε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να εμβολιαστούν, ώστε να διασφαλιστεί η  υγεία και η ομαλή επιστροφή όλων με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου ξεκίνησε περί τα μέσα Ιουλίου 2021 εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φοιτητικής κοινότητας για τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19. Λαμβάνει επίσης μέτρα για προστασία της υγείας των φοιτητών/τριών, του προσωπικού και των επισκεπτών με βάση τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19.  Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω του Τομέα Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος, διενεργεί έλεγχο προσκόμισης αποδεικτικού στοιχείου (safe pass) για πρόσβαση στους χώρους του Ιδρύματος, τόσο για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και για επισκέπτες, σύμφωνα με τα τελευταία διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, στις 7 Ιουλίου 2021, τα μαθήματα θα διεξάγονται με φυσική παρουσία κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022. Επιπλέον, η πρόσβαση στους χώρους του Πανεπιστημίου Κύπρου θα επιτρέπεται μόνο σε φοιτητές/φοιτήτριες και μέλη του προσωπικού που είναι εμβολιασμένοι, ή έχουν αποδεικτικό ότι έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, ή είναι κάτοχοι αρνητικού τεστ PCR ή αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που έγινε το πολύ 72 ώρες πριν την προσέλευση.

Οι επόμενες ημερομηνίες λειτουργίας του “walk-in” Εμβολιαστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου θα ανακοινωθούν προσεχώς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










861