Έκκληση ΕΔΑΣΩΔ: Πυκνώσετε τις τάξεις της Επιτροπής των Αφυπηρετησάντων του Δημοσίου


Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Διεκδίκησης Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων Αφυπηρετησάντων Δημοσίου (ΕΔΑΣΩΔ) αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά, βρισκόμαστε στις επάλξεις του αγώνα, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Τα δικαιώματά μας.

Αυτά που χαίρεται όλος ο κόσμος με την αφυπηρέτησή του. Ένα εφάπαξ και μια σύνταξη από το Κράτος, που για χρόνια υπηρέτησαν τον Δημόσιο τομέα. Εμείς λοιπόν, είμαστε παιδιά ενός άλλου Θεού!  Για 10 ολόκληρα χρόνια παλεύαμε πότε θα ξημερώσει, να δούμε επιτέλους άσπρη μέρα.

Η 1η Οκτωβρίου 2011 ήταν η αρχή της τραγικής κατάστασης που βιώσαμε για δέκα χρόνια, όχι μόνο οι νεοεισερχόμενοι αλλά και οι παλιοί συνάδελφοι που είχαν την ατυχία, να μονιμοποιηθούν μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2011.  Αφυπηρετούσαν λοιπόν αυτοί οι συνάδελφοι του Δημοσίου και δεν έπαιρναν τίποτα.

Διαμαρτυρηθήκαμε, πιέσαμε, παλέψαμε και αφού είδαν ότι, δεν πάει άλλο, αποφάσισαν να δώσουν ένα προσχέδιο Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων, που όμως, δεν θα ξεκινούσε από εκεί που σταμάτησε, αλλά, από την 1η Γενάρη 2021. Δηλαδή εάν καθυστερήσουν ακόμη ένα χρόνο, όπως πάνε τα πράγματα,  θα ξεκινήσει το πρόγραμμα το 2022;

Αυτοί που είχαν την ατυχία, εμείς δηλαδή, που έτυχε να φύγουμε λίγο ή πολύ πιο μπροστά, μας ξέχασαν. Που είναι η ΙΣΟΤΗΤΑ; Που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;  Που είναι το ΣΩΣΤΟ και το ΠΡΕΠΟΝ; Μας είπαν «Μα εσείς αφυπηρετήσατε, τι θέλετε; Δεν δικαιούστε». Και εμείς ερωτούμε:

-       Δεν υπηρετήσαμε την ίδια Δημόσια Υπηρεσία;

-       Δεν πληρώσαμε τις ίδιες Εισφορές και δεν πληρώσαμε τους ίδιους Φόρους;

-       Δεν έχουμε Οικογένεια και παιδιά;

-       Δεν έχουμε υποχρεώσεις;

-       Τέλος, δεν υπηρετήσαμε και δεν υπηρετούμε την ίδια Πατρίδα;

Κύριοι,

είμαστε ελάχιστοι και το Κράτος επιβαρύνεται ασήμαντα ποσά από εμάς, αφού κατά τεκμήριο έχουμε μικρή σχετικά υπηρεσία.   Τώρα που θα τακτοποιήσετε τις δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων, που είναι εντός της υπηρεσίας, θα είναι επίσης πολύ εύκολο και να μας συνυπολογίσετε και να μας συμπεριλάβετε στο Νέο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο. 

Καλούμε σε εγρήγορση τους συναδέλφους. Είναι η τελευταία ευκαιρία με τον διάλογο να πείσουμε τους υπεύθυνους, για το δίκαιο και την ανάγκη αποκατάστασής του. Σας καλούμε σήμερα, να πυκνώσετε τις τάξεις της Επιτροπής των Αφυπηρετησάντων του Δημοσίου, για να ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας, για να έχουμε και εμείς, τα ίδια Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα.

           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΓΙΑΝΝΗΣ  Λ. ΤΡΙΤΑΙΟΣ                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










711