Εικονικά δωμάτια διαφυγής: Παιχνίδια δεξιοτήτων για νέους μετανάστες


Ο εργασιακός προσανατολισμός και η συμβουλευτική σταδιοδρομίας αποτελούν σημαντικά εργαλεία για τους νέους μετανάστες, καθώς μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού, μπορούν να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και το καλύτερο επαγγελματικό πεδίο γι’ αυτούς.

Η παιχνιδοποιήση είναι ένας καλός τρόπος για να διευκολυνθεί η διαδικασία, κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας εικονικά δωμάτια διαφυγής. Αυτό ακριβώς θέλει να επιτύχει μια κοινοπραξία τεσσάρων ΜΚΟ μέσω του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργο «UpGrad_Me 2.0». Τα δωμάτια διαφυγής είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μια ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να λύσει γρίφους και να ολοκληρώσει εργασίες σε ένα ή περισσότερα δωμάτια προκειμένου να επιτύχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Ο στόχος είναι συχνά να ξεφύγουν από το δωμάτιο.

Τα δωμάτια διαφυγής του Up_Grad Me 2.0 θα λειτουργήσουν με την ίδια λογική, υποστηρίζοντας νέους μετανάστες να ανακαλύψουν και να βελτιώσουν τις προτιμώμενες δεξιότητές τους, καθώς παίζουν στο διαδίκτυο.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων μεταναστών, των νεοεισερχομένων, των αιτητών ασύλου και των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της προώθησης του εργασιακού προσανατολισμού και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας με τη χρήση παιχνιδιών.

Μερικές φορές, οι νέοι μετανάστες αναλαμβάνουν οποιαδήποτε διαθέσιμη δουλειά λόγω της πιεστικής ανάγκης τους να βρουν εργασία. Τι μπορεί όμως να είναι πιο ικανοποιητικό από το να δουλεύεις στην προτιμώμενη δουλειά σου ή τουλάχιστον να γνωρίζεις τις ικανότητές σου για να προγραμματίσεις καλύτερα την καριέρα σου;

Τα δωμάτια διαφυγής UpGrad_Me 2.0 θα οδηγήσουν τους νέους μετανάστες να εξερευνήσουν δεκαέξι επαγγελματικές δεξιότητες και δεξιότητες ζωής, που εντοπίστηκαν σε προηγούμενη φάση του έργου, που θα τους ανοίξουν πόρτες, τόσο στην καριέρα τους όσο και στη ζωή τους.

Οι εικονικές αίθουσες διαφυγής βρίσκονται σε έναν κόσμο όπου οι εξωγήινοι προκαλούν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν 16 δεξιότητες, όπως τη κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και την ενσυναίσθηση, σε αρχάρια, ενδιάμεσα και προχωρημένα επίπεδα.

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα και θέλετε να ενημερωθείτε για τη δημοσιοποίηση των εικονικών δωμάτιων διαφυγής, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του έργου, Αλεξάνδρα Τέηλορ στο alexandra.taylor@cardet.org ή συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή στην ιστοσελίδα μας.

Οι τέσσερεις συνεργάτες του έργου είναι ο οργανισμός CARDET στην Κύπρο, το African Media Association Malta, το Solidaridad Sin Fronteras στην Ισπανία, και οι Arciragazzi Portici στην Ιταλία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










629