Ημερίδα: Η δυναμική των επιπτώσεων του περιβάλλοντος στο παιδί


Απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς, λειτουργούς υγείας, εκπαιδευτικούς, και σε γονείς

 Η «Εθνική Επιτροπή Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου σας προσκαλούν στη 17η ετήσια εκπαιδευτική ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021. Στόχος της Ημερίδας είναι η εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση και η αποτελεσματική ΠΡΟΛΗΨΗ των Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στην Υγεία του Παιδιού. Στη θεματολογία περιλαμβάνονται και 3 παρουσιάσεις που αφορούν τον COVID-19 σε σχέση με τα παιδιά (η ηπιότερη νόσηση, τα εμβόλια και το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο). Καλύπτονται η διαχείριση των κινδύνων αναδυόμενων τοξικών παραγόντων, καθώς και οι επιπτώσεις της σκόνης και η μείωση των συνεπειών στα ασθματικά παιδιά, ο εθισμός των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το διαδίκτυο, και νεότερες εξελίξεις για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της ασύρματης τεχνολογίας στα παιδιά.

Κεντρική ομιλήτρια στην Ημερίδα θα είναι η Καθηγήτρια Devra Davis, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Παιδιά και ασύρματη τεχνολογία: Τι γνωρίζουμε, τι δεν γνωρίζουμε και πως μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά». Η Καθ. Davis τιμήθηκε το 2007 με το Νόμπελ Ειρήνης ως επικεφαλής ομάδας για την κλιματική αλλαγή.

Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς και άλλους/άλλες λειτουργούς υγείας, εκπαιδευτικούς, και είναι ανοικτή σε γονείς και στο ευρύτερο κοινό. Στους/Στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής, με πίστωση 4 Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στους/στις γιατρούς. Θα είναι υβριδική, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων διά ζώσης στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την Covid-19. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν όμως απαραίτητη για την παρακολούθηση (δια ζώσης ή διαδικτυακά ) της Ημερίδας είναι η έγκαιρη προεγγραφή με τη συμπλήρωση της ακόλουθης φόρμας: shorturl.at/lDFV9. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο +357 97 821802 ή στο email info@paidi.com.cy. Για ενημέρωση μπορείτε να ακολουθήσετε στο Facebook τη σελίδα https://www.facebook.com/events/347786016979578.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










513