Εισηγήσεις OMEP Κύπρου για την Ημέρα Πλυσίματος Χεριών για νηπιαγωγείο και σπίτι


Η 15η Οκτωβρίου έχει οριστεί παγκόσμια ως η Ημέρα Πλυσίματος Χεριών με σκοπό τη διαφώτιση και την κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι, μια καθημερινή και απλή δραστηριότητα, που σώζει ζωές, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο. Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από μολυσματικές ασθένειες, που στις φτωχές χώρες του πλανήτη είναι συχνά θανατηφόρες.

Η πρακτική πλυσίματος των χεριών είναι επιβεβλημένη για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοιού, καθώς η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Στο νηπιαγωγείο, αλλά και στο σπίτι, μπορούμε να οργανώσουμε διάφορες δραστηριότητες που θα κάνουν τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν με δημιουργικό τρόπο, το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής.

Η OMEP Κύπρου προτείνει μια σειρά δραστηριοτήτων που μπορούν να γίνουν με παιγνιώδη τρόπο στο σπίτι, αλλά και στο νηπιαγωγείο για όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Θα χαρούμε να μας στείλετε φωτογραφίες από τις δράσεις/δραστηριότητες των παιδιών για να τις αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας, μέχρι τις 27/10/2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση nitsiouc@omep.com.cy

Προτεινόμενες Δραστηριότητες:

  • Συζήτηση με τα παιδιά για την σημαντικότητα του πλυσίματος των χεριών και επεξήγηση της πολυτιμότητας του πλυσίματος των χεριών.
  • Επίδειξη σωστού τρόπου πλυσίματος χεριών.
  • Διάδραση με θεατρικό παιγνίδι και υπόδυση ρόλων πλυσίματος χεριών.
  • Ζωγραφική με στιγμές από την καθημερινότητα των παιδιών όπου πλένουν τα χέρια τους. Στην συνέχεια οι ζωγραφιές θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μικρή ιστορία.
  • Σύνθεση ομαδικών ποιημάτων.
  • Δημιουργία Αφίσας, Ομαδικής Ζωγραφιάς, Κατασκευής με ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Εικονογράφηση συναισθήματος ή διαδικασίας πλυσίματος χεριών.
  • Προτεινόμενο παραμύθι: Verdick Elisabeth. (2007). Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε. Αθήνα: Μεταίχμιο.

Θα χαρούμε να έχουμε δείγματα από τις δραστηριότητες με τα παιδιά!

Ευχόμαστε σε όλους υγεία!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

OMEP Κύπρου

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










837