CARDET: Head of Data Science, o διακεκριμένος ακαδημαϊκός Δρ Τάσσος Κ. Κυριακίδης


Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, το ερευνητικό κέντρο CARDET ανακοινώνει την ένταξη του Δρος Τάσσου Κ. Κυριακίδη, Καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale, στην ερευνητική του ομάδα. Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός αναλαμβάνει τον ρόλο του Επικεφαλής Διαχείρισης Δεδομένων (Head of Data Science) του CARDET και σε συνεργασία με τους ερευνητές και το προσωπικό του Κέντρου, αναμένεται να έχει μια ανεκτίμητη συμβολή στην αποστολή και το έργο του.

Ο Δρ Κυριακίδης, μέσω της εμπειρογνωμοσύνης του, θα καθοδηγήσει τις δράσεις και το έργο του CARDET συμβάλλοντας στη διαμόρφωση στοιχειοθετημένων και εμπεριστατωμένων πολιτικών και προγραμμάτων. Η ένταξη του Δρος Κυριακίδη στην ερευνητική ομάδα συνδέεται με την αρραγή συνεργασία του Κέντρου, τα τελευταία 5 χρόνια, με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του  Yale (Yale School of Public Health) μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας.

Ο Δρ Κυριακίδης θα υποστηρίζει την ομάδα ερευνητών του Κέντρου σε  μεγάλης κλίμακας έργα που έχουν σχέση με τη συλλογή, διαχείριση, ανάλυση και επεξήγηση δεδομένων και αποτελεσμάτων. Παράλληλα, θα συμμετάσχει στη δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργασιών με ερευνητικά ινστιτούτα και φορείς της ευρύτερης περιοχής αλλά και παγκοσμίως, ενισχύοντας καθ’ αυτό τον τρόπο την προσπάθεια του CARDET να καταστεί το κορυφαίο ανεξάρτητο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην ευρωμεσογειακή περιοχή. 

Ο Δρ Τάσσος Κ. Κυριακίδης είναι καθηγητικό μέλος στο Yale Center for Analytical Studies, Yale School of Public Health και Διευθυντής του VA West Haven Cooperative Studies Program Clinical Trials Coordinating Centre. Έλαβε το πτυχίο του με υποτροφία  Fulbright στο UCLA (Biochemistry, 1993) και στη συνέχεια έκανε το διδακτορικό του στο Yale School of Public Health (Επιδημιολογία Λοιμωδών Νοσημάτων, 1999).

Ως καθηγητικό μέλος  στο Κέντρο Ανάλυσης Επιστημών του Yale (Yale School of Public Health), βοηθά στο σχεδιασμό και τη συνεργασία σε πολυάριθμα κλινικά ερευνητικά προγράμματα. Είναι παράλληλα Διευθυντής σε ένα από τα 5 κέντρα του Προγράμματος Κλινικών Μελετών του Τμήματος Βετεράνων της Αμερικανικής κυβέρνησης (VACSPCC-West Haven, CT), ένα κέντρο συντονισμού κλινικών δοκιμών, στο οποίο εργάστηκε τα τελευταία 20+ χρόνια σε μεγάλες κλινικές δοκιμές σε διάφορους τομείς όπως HIV/AIDS, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες.

Ο Χαράλαμπος Βρασίδας, Εκτελεστικός Διευθυντής στο CARDET, δήλωσε: «Η ένταξη του Δρος Κυριακίδη στην ερευνητική ομάδα του Κέντρου περιποιεί τιμή για εμάς και μας γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Πρόκειται για διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό με πλούσια γνώση και τεχνογνωσία με τον οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και φιλοδοξίες. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Δρ Κυριακίδης θα διαδραματίσει ουσιαστικό και κομβικό ρόλο στην διαρκή ανάπτυξη του CARDET και την επίτευξη των στόχων του και θα έχει ιδιαίτερη και πολύπλευρη συμβολή στην προσπάθεια μας να έχουμε θετική συμβολή στην κοινωνία μέσω της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










507