Πως μπορώ να ενσωματώσω την Επαυξημένη Πραγματικότητα στο μάθημά μου


Πρωτοποριακό εργαστήριο CARDET που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και ερευνητές

Ο ερευνητικός οργανισμός CARDET, σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Αποστόλου Λουκά στη Λευκωσία, διοργανώνουν τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου (10:00-13:00) ένα πρωτοποριακό εργαστήριο με τίτλο: Aξιοποίηση της Επαυξημένης Πραγματικότητας τάξη: Δημιουργία διδακτικών σεναρίων και παιχνιδιών μέσω Tale Blazer”, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου UMARG. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα DA VINCΙ, EUROPA Building -1 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές ή άτομα που ενδιαφέρονται στην αξιοποίηση τεχνολογιών Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) στην τάξη ούτως ώστε να εμπλουτίσουν με εικονικά στοιχεία την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουν στους/στις μαθητές/τριες. Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στη χρήση του Taleblazer, μιας δωρεάν διαδικτυακής πλατφόρμας που επιτρέπει την ανάπτυξη παιχνιδιών Επαυξημένης Πραγματικότητας. Στο εργαστήριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά η διαδικασία δημιουργίας τέτοιων παιχνιδιών και έως εκ τούτου οι συμμετέχοντες δεν χρειάζονται προηγούμενες ή εξειδικευμένες γνώσεις για να συμμετέχουν. 

Καθώς η εκπαίδευση θα είναι σε εργαστηριακή μορφή, οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν μαζί τους τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή tablet. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα δύναται να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, καθώς τους επιτρέπει να προσφέρουν μια διαδραστική και ευχάριστη μαθησιακή εμπειρία.

Τα παιχνίδια Επαυξημένης Πραγματικότητας επαυξάνουν ή αλλιώς εμπλουτίζουν το φυσικό περιβάλλον με εικονικά στοιχεία μέσω της χρήσης κινητών συσκευών. Η χρήση της πλατφόρμας Taleblazer προσφέρει αμεσότητα και πρόσβαση σε πλειάδα ψηφιακών πληροφοριών που μπορούν να αυξήσουν τη συμμετοχικότητα μιας τάξης. Η προσφορά του εν λόγω εργαστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του CARDET για την προώθηση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων στην εκπαίδευση και την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών.

Για να δηλώσεις συμμετοχή: https://forms.gle/qiJfCTZ5sCik3MB5A

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










817