Βιολογική Εταιρεία Κύπρου: Αυτονόητο το αίτημα του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ


Για την εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας στο Γυμνάσιο και Λύκειο

Η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:
"Ως η κατά νόμο Επιστημονική Εταιρεία που εκπροσωπεί όλους τους Βιολόγους της Κύπρου, εκφράζει την υποστήριξή της στο διαχρονικό και αυτονόητο αίτημα του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ για την εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας στο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Καλούμε τα μέλη και τους εκατοντάδες φίλους της ΒΕΚ όπως συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 2 μμ έξω από το ΥΠΠΑΝ. https://bit.ly/3EC0Cnc 

Επίσης, καλούμε την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής όπως υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα των Βιολόγων και όπως εγγράψει προς συζήτηση το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν έχει προχωρήσει η εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας.

Θεωρούμε δεδομένη επίσης τη στήριξη των μαθητών μας και καλούμε τους οργανωμένους μαθητές της ΠΣΕΜ όπως εκφράσουν την υποστήριξή τους και συμμετέχουν στην εκδήλωση. Το αίτημα του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ για εργαστηριοποίηση εξάλλου για τους μαθητές μας γίνεται. Για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών μας αγωνιζόμαστε και διαμαρτυρόμαστε σε ΜΗ ΕΡΓΑΣΙΜΟ χρόνο.

Τέλος ιδιαίτερα σημαντική είναι και η στήριξη των Γονέων και καλούμε την Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης όπως και τις Ομοσπονδίες να εκδώσουν ανακοίνωση υποστήριξης και ζητήσουν επιτακτικά την άμεση εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας.

Η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, διαχρονικός στόχος του ΥΠΠΑΝ, δεν είναι θεωρητική και αφηρημένη έννοια αλλά μπορεί να υλοποιηθεί με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες όπως η εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας. Τα αποτελέσματα της Κύπρου στη Διεθνή Έρευνα PISA για τις Φυσικές Επιστήμες  αυτό καταδεικνύουν και δεν αφήνουν άλλη επιλογή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










788