CARDET: Διασφαλίζοντας την ασφαλή συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό


Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, στο πλαίσιο του έργου ACTIVE, διοργανώνει την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, 18:00, μια διαδικτυακή συζήτηση για την ασφάλεια και τα δικαιώματα των παιδιών στον αθλητισμό. Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, προπονητές και επαγγελματίες του αθλητισμού οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα υπάρχοντα δεδομένα και τα απαιτούμενα βήματα για την προσφορά ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά στον αθλητισμό.

Επιδίωξη της εκδήλωσης είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη ενημέρωση και καθοδήγηση προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς τους αθλητισμού μέσω της παρουσίασης διαφορετικών οπτικών όσον αφορά πιθανούς κινδύνους και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν προτάσεις για την εισαγωγή πολιτικών και διαδικασιών για την διαμόρφωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά στον αθλητισμό.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλουν με την συμμετοχή τους φορείς και εμπειρογνώμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση θα συμμετάσχει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών κ. Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου και η Πρόεδρος του Συμβουλίου ‘Φωνή’ κ. Αναστασία Παπαδοπούλου αναλύοντας τα δεδομένα και προκλήσεις που καταγράφουν αλλά και τις δράσεις που διενεργούν. Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση θα λάβουν  μέρος ο κ. Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Liverpool στην Κύπρο και εκπρόσωποι του UEFA Foundation for Children για να παρουσιάσουν τις  πρακτικές τους εμπειρίες στο αντικείμενο.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μέσω Zoom και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAocOiuqjooEtaKxUnh9SQjpUBS7-NQuBem

Καθώς ολοένα και περισσότερα παιδιά δραστηριοποιούνται σε αθλητικές δραστηριότητες είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούν να απολαμβάνουν αυτή τους την ενασχόληση με ασφάλεια και χωρίς φόβο. Σημαντική παράμετρος για να επιτευχθεί αυτό είναι και η σωστή ενημέρωση όλων των φορέων και ατόμων που εμπλέκονται στον αθλητισμό καθώς και των γονιών αλλά και των παιδιών. Αυτή είναι και ο βασικός στόχος του έργου ACTIVE μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης αλλά και των δράσεων που διενεργεί.

Ο αθλητισμός διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών, αφού προάγει σημαντικές αξίες, την κοινωνική ένταξη και έναν πιο υγιή τρόπο ζωής. Ωστόσο, η βία στον αθλητισμό παραμένει ένα ανησυχητικό φαινόμενο λόγω και της περιορισμένης εφαρμογής μέτρων πολιτικής προς αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο στόχος του έργου ACTIVE είναι να προωθήσει την ενσωμάτωση πολιτικών προστασίας των παιδιών από αθλητικούς συλλόγους, οργανώσεις εξωσχολικών δραστηριοτήτων καθώς και ψυχαγωγικούς συλλόγους που εργάζονται με παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Υπεύθυνο του Έργου Σάββα Χαραλάμπους στο savvas.charalambous@cardet.org ή τηλεφωνικά στο 99359211.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










560