«Η εξέλιξη της Εκπαίδευσης στο EDUCATION 4.0 : Τα Σχολεία STEAME του Μέλλοντος»


Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον συντονιστή του έργου καθηγητή Γρηγόρη Μακρίδη

Την 18η Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία παρουσίαση με τον τίτλο «Η Εξέλιξη της Εκπαίδευσης στο EDUCATION 4.0:Τα Σχολεία STEAME του Μέλλοντος», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού έργου “STEAME: Guidelines for Developing and Implementing STEAME Schools” (www.steame.eu). Η παρουσίαση έγινε από τον συντονιστή του έργου καθηγητή Γρηγόρη Μακρίδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας.

Την παρουσίαση στήριξε η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Υπευθυνότητας, ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάδειξη, επιμόρφωση και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος με όφελος τους μαθητές και το μέλλον τους.  

Το έργο STEAME δημιούργησε τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη σχολείων STEAME (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics and Entrepreneurship). Τα σχολεία STEAME, ως σχολεία του μέλλοντος, στοχεύουν στον μετασχηματισμό της γνώσης σε ικανότητες και δεξιότητες μέσα από νέες δομές, υποδομές και δραστηριότητες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα πρότυπος σχεδιασμός σχολικής δομής STEAME με προτεινόμενα δυναμικά προγράμματα δράσεων και δραστηριοτήτων, σχεδίου και μεθόδων μάθησης και δημιουργικότητας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών, καθώς και η προτεινόμενη διαδικασία για την εξέλιξη ενός Εκπαιδευτικού Συστήματος από το EDUCATION 2.0 στο EDUCATION 4.0.

Επιπλέον παρουσιάσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις στις παρακάτω ημερομηνίες και χώρους:

1)  Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, στο Αμφιθέατρο 1, Κτήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος», στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στη Λεμεσό, και

2)  Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΤΤΙΚΟΝ», στο Δήμο Πάφου στην Πάφο.

Η παρουσίαση γίνεται στην Ελληνική γλώσσα και η είσοδος είναι δωρεάν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










759