12ος Ετήσιος Διαγωνισμος Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρ. Υπολογιστές GDC/Λογιπαίγνιον 2022


Το Κέντρο Αριστείας CYENS, σε συνεργασία με τα Τμήματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας τον 12ο Διαγωνισμό «GDC/ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΙΟΝ 2022» για τη σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022.

Ο διαγωνισμός έχει διοργανωθεί με μεγάλη επιτυχία για έντεκα συνεχή χρόνια και αποτείνεται σε μαθητές που φοιτούν στα Γυμνάσια, στα Λύκεια, τις Τεχνικές και Ιδιωτικές Σχολές και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Ο διαγωνισμός «GDC/ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΙΟΝ» είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για τους μαθητές Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, όσο και για τους φοιτητές των Πανεπιστημίων γιατί ενθαρρύνει την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα αλλά επιπλέον καλλιεργεί τη λογική και αναλυτική σκέψη στη λύση σύνθετων προβλημάτων.

Ο διαγωνισμός έχει ανακοινωθεί στα σχολεία και έχει δοθεί προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι στις 17 Δεκεμβρίου 2021. Οι μαθητές αναμένεται να οργανωθούν σε ομάδες, επικεφαλής των οποίων θα πρέπει να τεθεί ένας σύμβουλος ο οποίος μπορεί να είναι είτε καθηγητής/τρια ή άλλο ενήλικα, με τη γραπτή συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους, με στόχο τη δημιουργία παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τελευταία μέρα υποβολής των παιχνιδιών είναι η 31Μαρτίου 2022 και ο τελικός αναμένεται να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2022. Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και εργαστήρια από ειδικούς στα θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης παιχνιδιών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα σεμινάρια και εργαστήρια προγραμματίζονται μέσα στον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2022 σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Φέτος για την κάθε κατηγορία έχει οριστεί ένα θέμα/στοιχείο:

  • Junior Track (μαθητές Γυμνασίων): Νερό
  • Senior Track (μαθητές Λυκείων): Άνεμος
  • Advanced Track (μαθητές Πανεπιστημίων): Γη
  • Game Design Track (όλες οι ηλικίες): Ήλιος

Βραβεία θα δοθούν στις τρεις καλύτερες ομάδες κάθε κατηγορίας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αφορά την δημιουργία παιχνιδιών με καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι επίσης σημαντικό όπως η συμμετοχή δεν περιέχει υλικό που είναι ακατάλληλο, άσεμνο, υβριστικό, ή δυσφημιστικό, δεν προωθεί διακρίσεις ή τη βία ενάντια σε ανθρώπους ή ζώα, και δεν συμπεριλαμβάνει σκηνές ή γεγονότα βίας.

Στην διοργάνωση για ακόμα μια χρονιά συμβάλλει η εταιρία Wargaming, με συμμετοχή ειδικών της σε σεμινάρια και εργαστήρια που θα προσφέρονται στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και συμβουλευτικό ρόλο στη διοργάνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του διαγωνισμού στο https://www.gdc.cy/.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










465