Tool4gender: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη βία κατά των γυναικών


Η βία κατά των γυναικών αποτελεί υπαρκτό και σοβαρότατο πρόβλημα σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη. Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με στοιχεία εκστρατείας της ΣΠΑΒΟ, μόνο το διάστημα από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου 2021, υπήρξαν περισσότερες από 270 αναφορές στον αριθμό 1440 από γυναίκες θύματα βίας.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού, αλλά και ενδυνάμωσης των γυναικών από μικρή ηλικία, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Tool4gender (Erasmus+ KA2), το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του είναι, μέσα από μια διακρατική συνεργασία (Κύπρος, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Εσθονία) να παραχθεί εκπαιδευτικό υλικό για τις μορφές βίας, τρόπους αντιμετώπισης καθώς και εκπαιδευτικά σενάρια για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Τα εκπαιδευτικά σενάρια αποτελούν προϊόν της διακρατικής συνεργασία, και αναπτύχθηκαν μέσα από εργασίες που έχουν διακριθεί στις χώρες μέλη της συνεργασίας.

Το υλικό αναπτύχθηκε σε όλες τις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν, και μπορείτε να το κατεβάσετε από τη σελίδα https://tool4gender.eu. Παράλληλα με το υλικό, αναπτύχθηκε και διαδικτυακή πλατφόρμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών (https://gender-training.eu). Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ανοικτή και δωρεάν πρόσβαση στο υλικό από όλους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










564