Εκδήλωση CARDET: Νέοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή


Το ερευνητικό κέντρο CARDET διοργανώνει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, 18:00-20:00, μια διαδικτυακή εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στην Κύπρο, και για το πώς οι νέοι μπορούν να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι ομιλητές, Αλέξανδρος Πελετιέ, ιδρυτής του Tesura Cyprus, και οι Θεοχάρης Μιχαήλ και Αντώνης Φουκαράς, ερευνητές στο CARDET, θα θίξουν θέματα όπως η ανάγκη της επαναχρησιμοποίησης, η σωστή ανακύκλωση και ο ρόλος της για την κοινωνική αλλαγή. Παράλληλα θα συζητήσουν  δεδομένα και προβληματισμούς για το πώς επηρεάζεται η Κύπρος από την κλιματική αλλαγή και τον ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι νέοι στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν υπέρ των άμεσων δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η σημερινή γενιά είναι ίσως η πιο ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος και απαιτεί την προώθηση πολιτικών και προσεγγίσεων για τη βιωσιμότητα και περιβαλλοντική συνοχή. Βλέπουν και βιώνουν ήδη τις επιπτώσεις στην καθημερινή τους ζωή, και προβληματίζονται για το μέλλον τους και για το μέλλον του πλανήτη. Μια πρόσφατη παγκόσμια έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν το 60% των νέων που συμμετείχαν σε αυτή ανέφεραν ότι νιώθουν πολύ ή εξαιρετικά ανήσυχοι σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Η διαδικτυακή εκδήλωση ‘Νέοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή’, αποσκοπεί στο να ενημερώσει το κοινό για την κατάσταση στην Κύπρο και να συζητήσει πρακτικές για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, καθώς και να ακούσει τους προβληματισμούς των ίδιων των νέων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν μέρος μέσω του συνδέσμου εδώ

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου 3Cs -Taking the Climate Change Challenge το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Κομισιόν.

Για περισσότερες πληροφορίες: antonis_foukaras@cardet.org




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










549