Πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο (virtual) για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 11 Μαρτίου μέχρι τις 12 Μαρτίου 2022 το 2ο Διεθνές Συνέδριο (virtual) για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα, το (2nd International Conference of International Researchers for Environmental Citizenship) που οργανώθηκε από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΚΥΚΠΕΕ.

Το συνέδριο ήταν διαδικτυακό και συμμετείχαν σε αυτό μια μεγάλη και δυναμική κοινότητα ακαδημαϊκών και ερευνητών.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν οι σύγχρονες καινοτόμες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, αξιολογήσεις, εργαλεία αξιολόγησης στην τυπική εκπαίδευση, μη τυπική και άτυπη εκπαίδευση, εκπαίδευση και επιστήμη των πολιτών, εκθέσεις, καινοτόμα αξιοποίηση των βίντεος και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και του YouTube στην εκπαίδευση, σύγχρονα μοντέλα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, πράσινη μετάβαση, ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία μέσα από καινοτόμες προτάσεις συμμετοχής και εμπλοκής των μαθητών από διάφορες χώρες του κόσμου, Ευρώπη, Ισραήλ, Ιαπωνία, Αυστραλία, ΗΠΑ. Ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως σε αυτό το ερευνητικό πεδίο.

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENEC, που συντονίζεται από το ΚΥΚΠΕΕ, συμμετέχουν 36 ευρωπαϊκές χώρες, το Ισραήλ, η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ). Επιπλέον, συμμετέχουν περισσότεροι από 154 ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επιστήμονες, όπως επίσης και περισσότερα από 88 πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα. Πρόεδρος του Συνεδρίου αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα (ENEC) είναι ο Δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Διεθνές αυτό Συνέδριο, καθώς και για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα (ENEC) – Cost Action CA16229», μπορείτε να εντοπίσετε στην ιστοσελίδα http://enec-cost.eu/.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










578