Υποστήριξη σχολικών διοικήσεων για την ανάπτυξη ψηφιακών στρατηγικών


Μια επείγουσα ανάγκη που αναδείχθηκε με την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19, είναι η άμεση μεταρρύθμιση των σχολείων της Ευρώπης και των ψηφιακών τους ικανοτήτων. Η πανδημία ανάγκασε το 90% των μαθητών να εκπαιδεύονται μερικώς ή πλήρως από το σπίτι, τονίζοντας έτσι την ανάγκη αναβάθμισης των δεξιοτήτων των σχολικών διοικήσεων, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν ψηφιακές στρατηγικές στα σχολεία τους και να υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες και ικανότητές τους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ανάπτυξη του τομέα της εκπαίδευσης και την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, το ερευνητικό κέντρο CARDET, έχει ως στόχο την υποστήριξη των σχολικών διοικήσεων στην Κύπρο για την ανάπτυξη ψηφιακών στρατηγικών, μέσω του Ευρωπαϊκού του έργου DigiLEAD. Στο έργο συμμετέχουν εκπρόσωποι από επτά οργανισμούς σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ολλανδία. Στη σύμπραξη εταίρων, την Κύπρο εκπροσωπεί μαζί με το CARDET, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια του έργου, θα προωθηθούν διάφορες δράσεις και εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη των σχολικών διοικήσεων για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθεί μια εργαλειοθήκη στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού,  πρόγραμμα κατάρτισης για τη σχολική διοίκηση,  διαδικτυακή πλατφόρμα, κινητή εφαρμογή, και μια συλλογή μελετών περίπτωσης και πολιτικών συστάσεων.

Προσκαλούμε Διευθυντές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς και υποστηρικτικό προσωπικό, υπεύθυνους εκπαιδευτικού σχεδιασμού και τεχνολογίας, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και δημόσιες αρχές, μαθητές και γονείς, να δηλώσουν συμμετοχή στο έργο ή να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για σχετικές ενημερώσεις στον σύνδεσμο εδώ.

Ακολουθήστε το έργο DigiLEAD στο Facebook και Instagram




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










468