Δωρεάν εργαστήριο: Προώθηση της συμμετοχής των κοριτσιών σε δραστηριότητες STEAM


Πολλά στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν πλέον την ανάγκη για μεγαλύτερη συμμετοχή κοριτσιών στους τομείς των επιστημών, με τη διεθνή επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα να καταβάλλει αρκετές και συντονισμένες προσπάθειες για να ενθαρρύνει περισσότερα κορίτσια να στραφούν προς  αυτούς τους τομείς. Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και το ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο CARDET, που μέσα από τις δράσεις και εκπαιδεύσεις του προωθεί τη συμμετοχή όλων των παιδιών, ανεξαιρέτως φύλου, στον τομέα των επιστημών.

Το Σάββατο, 9 Απριλίου, 14:00 - 16:00, το CARDET διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο με θέμα “Προώθηση της συμμετοχής των κοριτσιών σε δραστηριότητες STEAM: Καλές πρακτικές και εργαλεία”, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αίθουσα EU205.

Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, εργαλεία, τεχνολογίες και καινοτόμες προσεγγίσεις για την αξιοποίηση των μεθόδων STEAM στην τάξη. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σχετικά με την προσέγγιση STEAM και να εμπλακούν σε βιωματικές δραστηριότητες εφαρμογής και αξιολόγησης μαθημάτων STEAM.

Καθώς το σεμινάριο θα είναι σε εργαστηριακή μορφή, προτείνεται να έχετε μαζί σας τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή ή tablet.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ

Συμπληρώστε την ακόλουθη αίτηση για να δηλώσετε συμμετοχή, εδώ

Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ε2STEAM Κύπρου, το οποίο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, και υποστηρίζεται από την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κ. Κλέλια Βασιλείου και τον Επίτροπο Εθελοντισμού, κ. Παναγιώτη Σεντόνα.

Η είσοδος στον χώρο θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη έγκυρου Safe pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού (σε περίοδο όχι πέραν των 7 μηνών) ή νόσησης (σε περίοδο όχι πέραν των 90 ημερών), PCR ή Rapid test όχι πέραν των 48 ωρών.

*Με το τέλος του εργαστηρίου, θα δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


446