68 νέοι από 4 ευρωπαϊκές χώρες συζήτησαν για την υγεία στον Αγρό, στο πλαίσιο του ERASMUS+


Η ανταλλαγή νέων επικεντρώθηκε  και στον ενεργό τρόπο ζωής και όπως αναμενόταν, είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στους συμμετέχοντες

Ολοκληρώθηκε η διεθνής ανταλλαγή νέων με τίτλο “Youth 4 HEALTH” (Νέοι για την Υγεία) που διοργανώθηκε στoν Αγρό από την οργάνωση Youth Dynamics, μεταξύ 14-22 Απριλίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 68 νέοι από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ουγγαρία και την Κύπρο. Το σχέδιο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Όπως αναφέρεται, η ανταλλαγή νέων επικεντρώθηκε στην υγεία και στον ενεργό τρόπο ζωής και όπως αναμενόταν, είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στους συμμετέχοντες. Οι νέοι έπαιξαν διάφορα αθλητικά παιχνίδια, συζήτησαν για τον υγιή τρόπο ζωής και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς επίσης εργάστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν λεπτομερείς ιδέες μαζικών εκδηλώσεων για την προώθηση της υγείας, με στόχο να εφαρμοστούν στο εγγύς μέλλον.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μέσα από ομαδικές δραστηριότητες οι συμμετέχοντες κατανόησαν τα προβλήματα της παχυσαρκίας, του τυποποιημένου φαγητού, της ψυχικής υγείας και της έλλειψης φυσικής άσκησης και γνώρισαν τρόπους για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων που απασχολούν ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους.

Μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλάμβανε μια πληθώρα εκπαιδευτικών εργαλείων και τεχνικών μη τυπικής μάθησης, οι συμμετέχοντες απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες, ενώ αντάλλαξαν καλές πρακτικές ώστε να εφαρμόσουν ελκυστικές και αποδοτικές μεθόδους για ένα καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Προστίθεται ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο των οργανισμών τους, να συζητήσουν για τις ορθές πρακτικές σε θέματα ευ ζην, τα πλεονεκτήματα, και τις προκλήσεις της μη τυπικής εκπαίδευσης, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να σχεδιάσουν δράσεις για τη νεολαία.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους από διάφορες χώρες, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησαν καινούργιες φιλίες και ήρθαν σε επαφή με κουλτούρες και παραδόσεις που δεν ήξεραν, τονίζει το δελτίο Τύπου.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Κέντρο Αθλητιατρικών Ερευνών Κύπρου, όπου ενημερώθηκαν για τα διαγνωστικά μέσα πρόληψης και πρόγνωσης των παραγόντων εκείνων, που επιδρούν αρνητικά στην υγεία και στη μακροζωία του ατόμου αλλά και τα επιστημονικά μέσα και εργαλεία με τα οποία προλαμβάνεται η προπονητική υπερκόπωση και προστατεύεται η υγεία των αθλητών και αθλουμένων. Επίσης επισκέφτηκαν τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, την Πράσινη Γραμμή και την Πλατεία Ελευθερίας.

Mε το τέλος του προγράμματος απονεμήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες το πιστοποιητικό Youthpass που αποτελεί ένα ευρωπαϊκό εργαλείο πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν μέσω της συμμετοχής τους στην ανταλλαγή νέων, καταλήγει το δελτίο Τύπου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










896