CARDET: Συμμετοχή της Κύπρου στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παγκόσμια Εκπαίδευση


Το ερευνητικό κέντρο CARDET είχε την τιμή να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παγκόσμια Εκπαίδευση (Pan European Congress on Global Education), το οποίο διοργανώθηκε στις 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου από το Κέντρο Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης και διεξήχθη στο Στρασβούργο.

Το CARDET, ως ο Εθνικός Συντονιστής της Κύπρου στο Δίκτυο Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του Κέντρου Βορρά-Νότου, εκπροσωπήθηκε από τον Επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης του, Δρα Παναγιώτη Κοσμά, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση υπό μορφή πάνελ με θέμα ‘Defining Global Education national strategies/priorities/processes through stakeholder approach'. Στο πανελ συμμετείχε από την Κύπρο και η Δρ Ελένη Παπαμιχαήλ, Λειτουργός Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού Α’, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το Συνέδριο συγκέντρωσε ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών στον τομέα της παγκόσμιας εκπαίδευσης, με υψηλής ποιότητας ομιλίες και παρουσιάσεις που κίνησαν το ενδιαφέρον για περαιτέρω συζήτηση και προβληματισμό.

Μέσω μιας συνεργατικής προσέγγισης, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παγκόσμια Εκπαίδευση είχε ως στόχο να διευκολύνει την ομότιμη μάθηση, που θα οδηγούσε σε μια σειρά στρατηγικών συστάσεων για την προώθηση του συντονισμού της υπεράσπισης της παγκόσμιας εκπαίδευσης, και της ευαισθητοποίησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και εντός των ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμικών οργάνων. Βασίστηκε στα αποτελέσματα του παρόντος κύκλου των δραστηριοτήτων ανάπτυξης ικανοτήτων και συνηγορίας του κοινού προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης iLEGEND II Intercultural Learning Exchange through Global Education, Networking and Dialogue (2019-2022), και είναι σύμφωνο με τις προτεραιότητες του Τμήματος Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










936