Τελετή Βράβευσης ΒΕΚ: Βραβεύοντας την Αριστεία στη Βιολογία 2022


Η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΒΕΚ), διοργάνωσε Επίσημη Τελετή Βράβευσης με τίτλο «Βραβεύοντας την Αριστεία στη Βιολογία 2022». Στην εκδήλωση, βραβεύθηκαν και ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΒΕΚ) οι διακεκριμένες προσωπικότητες: Δρ Λεωνίδας Φυλακτού, δρ Μηνάς Γιάγκου, δρ Ανδρούλα Γεωργίου και δρ Παύλος Κωστέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΒΕΚ:

Τα νέα Επίτιμα Μέλη της ΒΕΚ αποτελούν έμπνευση για τους νέους μας. Είναι πηγή ελπίδας, τιμής και περηφάνειας για τον τόπο μας, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΒΕΚ Δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής. Η ανακήρυξη και τιμητική διάκριση αυτή της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΒΕΚ), πρόσθεσε ο Δρ Χατζηχαμπής, εδράζεται στη μέχρι σήμερα άριστη συνεισφορά τους στους τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος, της έρευνας, της παιδείας, της γεωργίας και εν γένει τη διακεκριμένη προσφορά τους στην κυπριακή κοινωνία αλλά και στην προαγωγή των βιολογικών επιστημών και θεμάτων ευρύτερα.

Επίσης, τιμήθηκαν φοιτητές και μαθητές που διακρίθηκαν με βραβεία της ΒΕΚ ή και που κατέλαβαν τις 5 πρώτες θέσεις σε Παγκύπριες και Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Στην Τελετή, βραβεύτηκε η Αριστεία στη Βιολογία, σε όλα τα επίπεδα. Από τους καταξιωμένους επιστήμονες και προσωπικότητες, στους φοιτητές βιολογίας. Καθώς και στους μαθητές που διακρίθηκαν στις Διεθνείς και Παγκύπριες Ολυμπιάδες Βιολογίας από τη Γ΄ Λυκείου μέχρι και την Α΄ Γυμνασίου. Αυτοί οι νέοι είναι το μέλλον της Βιολογίας, είναι οι αυριανοί επιστήμονες, ίσως βιολόγοι, ίσως γιατροί, ερευνητές, γιατί όχι και αυριανοί νομπελίστες. Είναι το μέλλον του τόπου μας. Τιμήθηκαν επίσης και οι εκπαιδευτικοί βιολόγοι συνεργάτες της ΒΕΚ που αποτελούν μέλη των Συντονιστικών/Συμβουλευτικών επιτροπών όλων των Ολυμπιάδων Βιολογίας.

Ζούμε στον αιώνα της Βιολογίας. Η Βιολογία αποτελεί σήμερα ίσως την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστήμη με τεράστια οφέλη ιδιαίτερα για την υγεία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Η πανδημία του Covid 19, η οποία ακόμη συνεχίζεται, έχει σίγουρα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό όλους μας, την υγεία, την εκπαίδευση, την επιστημονική έρευνα αλλά ανέδειξε και τη σημασία της επιστήμης της Βιολογίας.

Η βιολογική επιστημονική έρευνα έχει συνεχίσει να μας εκπλήσσει με τις ολοένα και σημαντικότερες ανακαλύψεις της. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 10 σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις του 2021, με βάση το επιστημονικό περιοδικό Science, οι 6 σχετίζονται με τη Βιολογία. Σίγουρα όμως, το μεγαλύτερο επιστημονικό επίτευγμα, δεν είναι άλλο από την ανακάλυψη, όχι ενός, αλλά αρκετών εμβολίων για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 με την τεράστια συμβολή της βιολογικής έρευνας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1331