ΟΜΕΡ Επιτροπή Κύπρου: Διεθνής Ημερίδα για τα Δικαιώματα του Παιδιού


Θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου, 2022 και απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρώτης σχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς ειδικής και ενιαίας εκπαίδευσης, ψυχολόγους, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Η ΟΜΕΡ Επιτροπή Κύπρου διοργανώνει Διεθνή Ημερίδα με θέμα τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα εγκαίνια της Έκθεσης έργων παιδιών από το World OMEP artistic Project “Colour your Rights” στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου. Το πρότζεκτ συντονίζει παγκόσμια η Πρόεδρος της ΟΜΕΡ Κύπρου Δρ. Μαρία Βασιλειάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εικαστικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick. 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 30 χρόνων από την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού η οργάνωση μας, ΟΜΕΡ Επιτροπή Κύπρου,  ψηφίστηκε ομόφωνα ως συντονίστρια χώρα του World OMEP Artistic Project  με τίτλο «Colour Your Rights» που στόχο είχε να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, και τις ιδέες τους σε σχέση με τα δικαιώματα τους μέσα από την εικαστική διαδικασία μια που η ζωγραφική είναι η «κοινή» γλώσσα των παιδιών ανά το παγκόσμιο. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την διεξαγωγή αυτού του πρότζεκτ παγκοσμίως λόγω της Πανδημίας και την αναβολή του για τους ίδιους λόγους, η OMEP Κύπρου έχει σήμερα στην κατοχή της δείγματα έργων από 20 διαφορετικές χώρες τα οποία θα αποτελέσουν και το περιεχόμενο της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου την Πέμπτη 23 Ιουνίου, 2022 στις 18.30.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή της Έδρας UNESCO στο Πεδίο Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Πρύτανη του  Πανεπιστήμιου Frederick,  Καθ. Γιώργου Δημοσθένους, ο οποίος θα προλογίσει και την έκθεση τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.  

Παράλληλα θα διεξαχθεί Διεθνής Ημερίδα το Σάββατο 25 Ιουνίου, 2022,  στις 09.00  το πρωί. Η Ημερίδα απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, νηπιαγωγούς, σε εκπαιδευτικούς πρώτης σχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς ειδικής και ενιαίας εκπαίδευσης, ψυχολόγους, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, εργαζόμενους στον πολιτισμό.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές ακαδημαϊκοί από το εξωτερικό και την Κύπρο. Αξιοσημείωτη θα είναι η διαδικτυακή παρουσία και ομιλία της Mercedes Mayol Lassalle, Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Buenos Aires, Προέδρου της Παγκόσμιας OMEP, και της Lisbeth Gouin αντιπροσώπου της World OMEP στην UNESCO, οι οποίες θα είναι δύο από τους κεντρικούς ομιλητές.

Μετά το πέρας της ημερίδας θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και θα προσφερθεί δωρεάν σνακ και ποτό.

Κόστος συμμετοχής:  Η συμμετοχή στην ημερίδα θα είναι  ΔΩΡΕΑΝ για τα μέλη της OMEP Κύπρου και για τα μη μέλη είναι 10 ευρώ. Θα υπάρχει στο χώρο φόρμα εγγραφής μέλους όπου θα μπορείτε να εγγραφείτε μέλη αν επιθυμείτε.  (Ετήσια συνδρομή εγγραφής Μέλους OMEP Κύπρου είναι  για επαγγελματίες 40 ευρώ και 25 ευρώ για φοιτητές). 

Επίσης, την Κυριακή 26 Ιουνίου, 2022 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.

Ώρες Εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά: 1ο εργαστήριο: 9:30-10:45  ή  2ο εργαστήριο: 11:00-12:15

Για την καλύτερη διοργάνωση της ημερίδας και των εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά  δήλωση συμμετοχής θα μπορείτε να δηλώσετε μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση ioannoumarg@gmail.com

Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ΟΜΕΡ Κύπρου www.omep.com.cy

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










701