CARDET: Εφαρμογή του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς στην Προδημοτική Εκπαίδευση


Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη του έργου «Implementing Positive Behavior Supportin Early Childhood Educationand Care» (PBS-ECEC). Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+ (KA2), αποσκοπεί στην πιλοτική εφαρμογή ενός Ενιαίου Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς στα νηπιαγωγεία και στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

Το PBS-ECEC θα υλοποιηθεί από μια κοινοπραξία οργανισμών 4 χωρών  - Πορτογαλία, Κύπρος, Ελλάδα και Ιρλανδία – και θα εστιαστεί στην παροχή εργαλείων, καθοδήγησης και ευκαιριών κατάρτισης στους εκπαιδευτικούς. Δια μέσω του υλικού του έργου και με την καθοδήγηση της υποστηρικτικής ομάδας, οι εκπαιδευτικοί θα αναπτύξουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν ένα συμπεριληπτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον, που θα προάγει τις θετικές σχέσεις και την ανάπτυξη και την ευζωία των παιδιών στα νηπιαγωγεία της Κύπρου. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θα εκπαιδευτούν στην εφαρμογή τεκμηριωμένων και αποτελεσματικών πρακτικών για τη  πρόληψη και αντιμετώπιση των συμπεριφορικών προβλημάτων, καθώς και για την επιτυχή υποστήριξη παιδιών με έντονες κοινωνικές, συναισθηματικές ή συμπεριφορικές δυσκολίες.

Το έργο θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει τις πρωτοβουλίες και δράσεις των οργανισμών CARDET και Ινστιτούτο Ανάπτυξης για την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Κύπρο και την παροχή υποστήριξης και ευκαιριών ανάπτυξης στους εκπαιδευτικούς προσχολικής εκπαίδευσης. Θα συμβάλει επίσης στη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου καθώς και στην ανάπτυξη του προσωπικού-κοινωνικού και συναισθηματικού τομέα στην Προσχολική ηλικία, συμβάλλοντας καθ’ αυτό τον τρόπο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου εδώ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










919