Διάκριση της Κύπρου στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Γεωγραφίας


  Ο Γεωγραφικός Όμιλος Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος διακρίθηκε  στην 18η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Γεωγραφίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στο Παρίσι από 12-18 Ιουλίου 2022. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τετραμελή ομάδα μαθητών, η οποία συναγωνίστηκε με 210 μαθητές από 54 χώρες. Η κυπριακή ομάδα απέσπασε τέσσερα μετάλλια, δύο αργυρά και δύο χάλκινα. Αργυρό μετάλλιο απέσπασαν οι μαθητές της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας Αντρέας Μάρκου και Ελένη Αναγιωτού, και χάλκινο μετάλλιο ο Αριστοτέλης Λόρδος της Αγγλικής Σχολής και ο Γιώργος Νεοκλέους της σχολής G.C. School of Careers.

    Ο Γεωγραφικός Όμιλος Κύπρου συγχαίρει τους τέσσερις μαθητές για την επιτυχία τους, καθώς και τους δύο καθηγητές που ηγήθηκαν της κυπριακής ομάδας, τον κ, Χαρούτ Πογιατζιάν της Αγγλικής Σχολής και την κα Λίντα Μουσουλίδου του G.C. School of Careers, και οι δυο επικεφαλής των τμημάτων Γεωγραφίας των σχολών τους. Επίσης, ευχαριστεί το Υπουργείο Παιδείας για την στήριξη της όλης προσπάθειας, και ιδιαίτερα την Επιθεώρηση Γεωγραφίας για την στενή συνεργασία της.

     Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Γεωγραφίας διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια χώρα μέλος της Διεθνούς Γεωγραφικής Ένωσης. Η κάθε χώρα συμμετέχει στην Ολυμπιάδα με τετραμελή ομάδα μαθητών ηλικίας 16-19 ετών, η οποία επιλέγεται μετά από εθνικό διαγωνισμό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2035