Το SannaK kamp 2022 επιστρέφει στον Κορμακίτη


Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, 28.07.2022 τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Πανεπιστημίου Κύπρου προς τις/τους εκπαιδευτικούς και φυσικούς ομιλητές από τη μαρωνιτική κοινότητα που πρόκειται να διδάξουν την κυπριακή αραβική σε παιδιά και έφηβους από την κοινότητα στη διάρκεια της Θερινής Γλωσσικής Κατασκήνωσης SannaK kamp που οργανώνεται σε λίγες μέρες στον Κορμακίτη. Τα επιμορφωτικά μαθήματα παρακολούθησαν 12 άτομα, μέλη της μαρωνιτικής κοινότητας.

Η Γλωσσική κατασκήνωση διοργανώνεται φέτος δια ζώσης στον Κορμακίτη, για πρώτη φορά από το 2020 που διακόπηκε λόγω του κορονοϊού. Για πρώτη φορά, επίσης, θα χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς το εγχειρίδιο διδασκαλίας Sanna A1 των Ε. Κιούρτη, Η. Ζωνιά και Ε. Δημητρίου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τον Ιούνιο του 2021. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 31.07 έως τις 12.07 με δύο σειρές μαθημάτων διάρκειας μιας εβδομάδας η κάθε μια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 52 παιδιά ηλικίας 4-17 χρόνων.

Το Θερινό πρόγραμμα διδασκαλίας της κυπριακής αραβικής διοργανώνεται από το Γραφείο του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Εντάσσεται στις δράσεις στήριξης της γλώσσας που οργανώνει και εποπτεύει η Ερευνητική ομάδα του Υπουργείου για την τεκμηρίωση και αναβίωση της κυπριακής αραβικής. Στόχος του είναι να διδάξει τη γλώσσα καθώς και στοιχεία πολιτισμού της μαρωνιτικής κοινότητας σε παιδιά και έφηβους μέλη της κοινότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










632