Η ΔΕΔΕ συμμετέχει στην απεργία για την ΑΤΑ


Με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Διδακκτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ)  ενημερώνει:

"Oi Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Κύπρου καλούν μαζικά όλους τους εργαζόμενους σε παγκύπρια πανσυνδικαλιστική τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την προσεχή Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, εκφράζοντας την ετοιμότητα των εργαζομένων για διαφύλαξη και προάσπιση της Α.Τ.Α.

Η Α.Τ.Α. αποτελεί άμεσο εργαλείο αποκατάστασης των εισοδημάτων των εργαζομένων, έναντι της ολοένα αυξανόμενης ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων. Μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη χτες, αποφασίστηκε όπως η ΔΕΔΕ παροτρύνει τα μέλη της να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και να λάβουν μέρος στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.

Οι μισθοί των Ειδικών Επιστημόνων και Επιστημονισσών έχουν παραμείνει στάσιμοι εδώ και χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός ανεβαίνει και το κόστος ζωής καθίσταται δυσβάσταχτο. Απαιτούμε να εφαρμοστεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή και για εργαζόμενους και εργαζόμενες σε καθεστώς ωρομίσθιων.

Για να λάβει κάποιο μέλος μέρος στην απεργία, χρειάζεται να αποστείλει ηλ. μήνυμα στη Γραμματεία του αντίστοιχου τμήματος και να ενημερώσει ότι απεργεί. Όποιος/α από τα μέλη της ΔΕΔΕ θέλει να απεργήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τη Συντεχνία".
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


875