10η Εμπορική Έκθεση του Προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση


Του Οργανισμού Junior Achievement Κύπρου

Σε ένα κόσμο που προτάσσει νέα δεδομένα, ο JA Κύπρου φέρνει τα τελευταία δέκα χρόνια μια νέα πνοή  με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Σημαντικό μέρος της προσπάθειας αυτής αποτελεί η προώθηση μιας περισσότερο επιχειρηματικής κουλτούρας, αρχίζοντας από τους νέους/νέες και από τη σχολική εκπαίδευση.

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη καινοτομίας, ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης. Τα επιχειρηματικά προσόντα είναι απαραίτητα για τους αυτοαπασχολουμένους, αλλά είναι χρήσιμα και για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Το πρόγραμμα Μαθητική Επιχείρηση μέσα από πέντε βασικά στάδια ωθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην κατανόηση και εφαρμογή μιας επιχείρησης. Από την ιδεοθύελλα, στον προγραμματισμό, στην διαμόρφωση και ίδρυση της εταιρείας, στη δράση και τέλος στην συμμετοχή στην Εμπορική Έκθεση της χρονιάς.  

Η Εμπορική Έκθεση αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κατέβαλαν μαθητές/τριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους τους τελευταίους έξι μήνες. Οι ιδέες που αρχικά ήταν μια απλές σκέψεις, ζωντανεύουν και το προϊόν τους ή υπηρεσία τους παίρνει μορφή. Στην εμπορική έκθεση δίδεται η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να ξεδιπλώσουν τα επικοινωνιακά τους χαρίσματα αφού καλούνται να προσελκύσουν τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου να επισκεφθούν τα περίπτερα τους, να παρουσιάσουν το καινοτόμο προϊόν τους ή την υπηρεσία τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο με απώτερο σκοπό να καταφέρουν να πείσουν τον καταναλωτή να το αγοράσει.

Φέτος στην Εμπορική Έκθεση θα δούμε 350 περίπου μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15 – 19 από 29 σχολεία Παγκύπρια με τη στήριξη 78 εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια του διημέρου πολύ σημαντικό έργο θα έχει να επιτελέσει και η εξειδικευμένη κριτική επιτροπή όπου θα αξιολογήσει τις επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών/τριών όπως επίσης και την ποιότητα του περίπτερου της κάθε ομάδας. Η αξιολόγηση αυτή θα καθορίσει σημαντικά την επιλογή των δέκα καλύτερων εταιρειών που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στον Ετήσιο Διαγωνισμό για την «Επιχείρηση της Χρονιάς» στις 28 Απριλίου 2023.  Οι δέκα φιναλίστ μαθητικές εταιρείες θα ανακοινωθούν στις 27 Μαρτίου.

Ο JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα των νέων και στοχεύει στην ενδυνάμωση τους με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οικονομικής παιδείας και απασχολησιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org  ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο  97-715909 και στο email info@jacyprus.org

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1440