CARDET: Ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων μαθητών Τεχνικών Σχολών


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Παιδαγωγικές Μέθοδοι και Ψηφιακές Δεξιότητες: Επιχειρηματικές Λύσεις»,  που διοργάνωσε το ερευνητικό κέντρο CARDET σε συνεργασία με την Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας την Τετάρτη 6 Απριλίου.

H εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων και επιδιώξεων του Κέντρου για την ενθάρρυνση και να ενίσχυση των ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων των μαθητών και νέων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές των Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας και ΤΕΣΕΚ Λάρνακας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες. Οι ιδέες, οι οποίες αφορούν την κοινωνική επιχειρηματικότητα με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου 2BDigital.

Συγκεκριμένα, οι ιδέες που διαμόρφωσαν και παρουσίασαν οι μαθητές ήταν:

  • Hob-e: η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής που με τη χρήση γεω-εντοπισμού θα προτείνει στο χρήστη δραστηριότητες διασκέδασης (σινεμά, θέατρο, φεστιβάλ κλπ.) και ελεύθερου χρόνου (σεμινάρια, δραστηριότητες κοινωνικοποίησης & άσκησης),  στη γεωγραφική περιοχή του
  • Student's market: απευθύνεται σε φοιτητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αγοράσουν ηλεκτρονικά συγκεκριμένα πακέτα προσφορών προϊόντων μαζικής κατανάλωσης (τρόφιμα, απορρυπαντικά κλπ.). Τα πακέτα θα διανέμονται από σημεία περισυλλογής και κατά τη διάρκεια ωρών που δεν διαταράσσουν το πρόγραμμα των μαθήματων των φοιτητών

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν παρουσιάσεις καινοτόμων προσεγγίσεων και εργαλείων στα πεδία των ψηφιακών δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με το έργο 2BDigital:

Το έργο 2BDigital στοχεύει στην ανάπτυξη των παιδαγωγικών ψηφιακών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών, στην αποτελεσματική διαδικτυακή διδασκαλία και κατάρτιση και στην εξασφάλιση των εκπαιδευτικών ευκαιριών όλων των νέων, ιδίως των πιο ευάλωτων μετά την πανδημία Covid-19.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1003