Ο ΕΟΚ βραβεύει τη Μόνα Σαββίδου και τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, έχοντας διαγράψει μια πορεία 28 χρόνων με σημαντική συνεισφορά στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας, διοργανώνει την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 εκδήλωση για την επίδοση ετήσιων βραβείων σε ανθρώπους που τίμησαν και τιμούν την παιδεία και τα γράμματα.

Η καθιέρωση των βραβείων από τον Όμιλο ξεκίνησε το 2018 και μεταξύ άλλων αναφέρονται στη σχετική απόφαση: «Εκτιμώντας πως στο σύνολο των ζητημάτων παιδείας και εκπαίδευσης κυρίαρχη παράμετρος είναι η επώνυμη παρουσία και προσφορά, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου στρέφει τη σκέψη του και εστιάζει την προσοχή του στις προσωπικότητες εκείνες των οποίων το επιστημονικό τους έργο, ο παιδαγωγικός τους λόγος και ο θεσμικός τους ρόλος υπήρξε καταλυτικός για την εξέλιξη των εκπαιδευτικών μας αναζητήσεων. Σε αυτά τα πλαίσια ο ΕΟΚ αναγνωρίζει και καταγράφει την αξιόλογη συμβολή προσωπικοτήτων που αποτέλεσαν και αποτελούν  σημείο αναφοράς για την παιδεία και τα γράμματα. Η κατάδειξη και η υπόδειξη προσώπων των οποίων το παράδειγμά τους αποτελεί πόλο έμπνευσης και εμψύχωσης για τον κόσμο της παιδείας, είναι ακόμη ένα υψηλό καθήκον του ΕΟΚ με το οποίο αναδεικνύεται ο ρόλος της παιδείας σε κοινωνικό επίπεδο».

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στο Λανίτειο Θέατρο στη Λεμεσό, στις 7:30μμ, σε μια πνευματική εκδήλωση, θα τιμηθούν δυο σημαντικές προσωπικότητες. Η Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, σημαντική προσωπικότητα της Μέσης Εκπαίδευσης, λογοτέχνιδα και πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου καθώς επίσης και μετά θάνατον ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου και σημαίνον πρόσωπο της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Δυο άνθρωποι που τίμησαν τα γράμματα, εμπλούτισαν τη λογοτεχνική παραγωγή και την επιστημονική ιστορική έρευνα και αποτέλεσαν δυο σημαντικά στοιχεία ενίσχυσης της παιδείας και των γραμμάτων του τόπου μας.

Για τους δυο τιμωμένους θα μιλήσουν: ο Δρ Εμμανουήλ  Μπελαδάκης, Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για τον αείμνηστο Παναγιώτη Παπαγεωργίου, και η Φιλόλογος Βαλεντίνα Δημητριάδου Σαλτέ, ΒΔΑ΄, για την κ. Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου. Την εκδήλωση θα ντύσουν με μουσική παρέμβαση η Εβίτα Χαριλάου και η Ζωή Παϊσάνου – Μάρκου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1320