CARDET: Εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των εκπαιδευτικών στο Crowdsourcing


Το Crowdsourcing, ή αλλιώς, Πληθοπορισμός, είναι η πρακτική της απόκτησης και ανταλλαγής ιδεών και περιεχομένου από ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, συνήθως μαθητών και εκπαιδευομένων μέσω ψηφιακών μεθόδων. Στόχος της μεθόδου αυτής είναι η αξιοποίηση της συλλογικής νοημοσύνης, των δεξιοτήτων και των πόρων του «πλήθους» για την εκτέλεση μιας εργασίας ή την επίλυση ενός προβλήματος. Η χρήση αυτής της προσέγγισης στην εκπαίδευση αποτελεί καινοτομία, καθώς δεν υπάρχει άλλη τέτοια διδακτική προσπάθεια,  ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το έργο ENTICING, το οποίο υλοποιείται στην Κύπρο από το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει εκπαιδευτικούς με ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία για την εφαρμογή εννοιών και προσεγγίσεων των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών στη διδασκαλία τους.

Το έργο συνδυάζει τα οφέλη του Crowdsourcing με την ανάγκη αναβάθμισης των επιπέδων ψηφιακής ετοιμότητας των καθηγητών ανθρωπιστικών επιστημών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενισχύοντάς τους με ικανότητες και εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα της διδασκαλίας τους.

Για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, το ερευνητικό κέντρο CARDET διοργάνωσε σειρά εκπαιδεύσεων, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 60 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν για διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία διδασκαλίας και για το πώς μπορούν οι ίδιοι να εντάξουν τη μέθοδο του Crowdsourcing στην τάξη τους.

Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την ειδική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την ομάδα του έργου ENTICING, η οποία προσφέρει ένα καινοτόμο, ειδικά προσαρμοσμένο και συν-διαμορφωμένο πρόγραμμα κατάρτισης για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στο crowdsourcing για ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες και την υποστήριξή τους στη βελτίωση της ποιότητας του έργου τους.

Στις διάφορες δράσεις του έργου, έχουν μέχρι στιγμής εμπλακεί καθηγητές ανθρωπιστικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί ΤΠΕ και διευθυντές σχολείων, μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ακαδημαϊκοί και ερευνητές, πάροχοι και εκπαιδευτές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και δημόσιες αρχές.

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο ENTICING και να αποκτήσετε πρόσβαση στο δωρεάν υλικό, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου εδώ ή επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Έργου στο michaela.protopapa@cardet.org

Οι οργανισμοί που συνεργάζονται για το έργο είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ελλάδα), το Κέντρο Πολιτικής KMOΠ (Βέλγιο), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ελλάδα), το KMOP Σκοπίων (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το CARDET (Κύπρος) και το Spectrum Research Centre (Ιρλανδία).

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










717