Απονεμήθηκαν τα Γ΄ Ετήσια βραβεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου


Τιμήθηκαν η Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, και μετά θάνατον ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου

 Την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή απονομής των Γ΄ Ετήσιων Βραβείων του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, τα οποία αφιερώνονται σε σημαντικές προσωπικότητες που αποτέλεσαν και αποτελούν σημείο αναφοράς για την παιδεία και τα γράμματα. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν η κ. Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, σημαντική προσωπικότητα της Μέσης Εκπαίδευσης, λογοτέχνιδα και πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου καθώς επίσης και μετά θάνατον ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου και σημαίνον πρόσωπο της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Για την κυρία Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου μίλησε η Φιλόλογος Βαλεντίνα Δημητριάδου Σαλτέ, ΒΔΑ΄, η οποία ανέδειξε τις σημαντικότερες πτυχές του ποιητικού και πεζογραφικού έργου της τιμωμένης, αναφέρθηκε στη συνεισφορά της ως εκπαιδευτικός, και παρουσίασε την ανεκτίμητη προσφορά της στη διατήρηση της μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Για τον μ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου μίλησε ο Δρ Εμμανουήλ  Μπελαδάκης, Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο οποίος αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας που συνέδεαν τους δύο, στην πολύχρονη συνδικαλιστική δράση του τιμωμένου, στις συνεχείς του προσπάθειες να προβάλει την κατεχόμενη γη μας καθώς και στο συγγραφικό του έργο.

Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με την ανακήρυξη του τέως Προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου κυρίου Ανδρέα Παπούλα ως του πρώτου Επίτιμου Προέδρου του Ομίλου.

Στη φωτογραφία: Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, κ. Δημήτρης Μικελλίδης, μαζί με την κ. Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου και τη κ. Σωτηρούλα Παπαγεωργίου, σύζυγο του μ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










652