CARDET: Ημερίδα για την ενίσχυση της ευζωίας των νηπιαγωγών


Το ερευνητικό κέντρο CARDET, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Κύπρου, διοργανώνουν ημερίδα για την παρουσίαση των ωφελημάτων της εφαρμογής του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς στα νηπιαγωγεία.

Το Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (PBS) είναι μια προσέγγιση, βασισμένη στην επιστημονική τεκμηρίωση, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών αξιών και κοινών κωδικών επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών. Για να επιτευχθεί αυτό, το Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των θετικών συμπεριφορών των ατόμων (συμπεριφορές που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή επίδοση, την υγεία, την κοινωνική, την ψυχαγωγική, την κοινοτική και την οικογενειακή επιτυχία).

Η Hμερίδα θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις από διακεκριμένους ομιλητές στον τομέα του Συστήματος Προώθησης της Θετικής Συμπεριφοράς, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί δε στην παρουσίαση εμπειρικών δεδομένων που προέκυψαν από την εφαρμογή του προγράμματος στην Κύπρο. Στις εργασίες της θα συμμετάσχουν επίσης σχολεία και εκπαιδευτικοί που ήδη υιοθέτησαν το Σύστημα, για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες, καθώς και προτείνουν εισηγήσεις για μια πιθανή καθολική εφαρμογή του προγράμματος στην Κύπρο.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε νηπιαγωγούς που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το Σύστημα και πως μπορεί να εφαρμοστεί στην τάξη τους, αποτελώντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτήσουν ολιστική εικόνα και να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου ProW, το οποίο στοχεύει στη διαμόρφωση πολιτικών και μηχανισμών για την ενδυνάμωση και υποστήριξη των παιδαγωγών χρησιμοποιώντας προσεγγίσεις από το πεδίο της Θετικής Ψυχολογίας και το σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς στο σχολείο (SWPBS). Με αυτόν τον τρόπο, επιθυμεί να οικοδομήσει μια σχολική κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς με θετικό προσανατολισμό, στην οποία όλα τα παιδιά λαμβάνουν εκτίμηση και σεβασμό. Το έργο έχει ήδη εφαρμοστεί σε νηπιαγωγεία της Κύπρου με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής.

Για να εγγραφείτε στην Ημερίδα, πατήστε εδώ

 

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










608