Συμμετοχή της Κύπρου σε συνέδριο στις Βρυξέλλες για τα οφέλη του πληθοπορισμού στην εκπαίδευση


Το ερευνητικό κέντρο CARDET, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, συμμετείχε σε συνέδριο του έργου ENTICING στις Βρυξέλλες, με τίτλο "Collaborative Futures: Humanities and Crowdsourcing in Educational Contexts".

Το συνέδριο έφερε κοντά εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επαγγελματίες διαφόρων ευρωπαϊκών οργανισμών και πανεπιστημίων για να μοιραστούν τις γνώσεις και τις ιδέες τους σχετικά με τη βελτίωση της ψηφιακής εκπαίδευσης και τη χρήση του πληθοπορισμού στο σχολικό πλαίσιο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων η IvanaJuraga, Υπεύθυνη Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο SébastiendeValeriola, Πρόεδρος Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Université libre de Bruxelles, η Μαρία Ξέστερνου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και επαγγελματικές στον τομέα από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ιρλανδία και το Βέλγιο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ENTICING, το οποίο στοχεύει στον συνδυασμό των πλεονεκτημάτων του πληθοπορισμού με την ανάγκη αναβάθμισης των επιπέδων ψηφιακής ετοιμότητας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ανθρωπιστικές επιστήμες, ενισχύοντάς τους με ικανότητες και εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα της διδασκαλίας τους και ταυτόχρονα θα τους καταστήσουν έτοιμους να ανταποκριθούν γρήγορα σε συνθήκες κρίσης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και η κοινοπραξία του αποτελείται από εταίρους από την Κύπρο, Ελλάδα, Ιρλανδία, Βέλγιο και Βόρεια Μακεδονία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του έργου: https://www.enticing-project.eu/ ή επικοινωνήστε με την υπεύθυνη έργου στην Κύπρο (CARDET) στο michaela.protopapa@cardet.org .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










795