Ε΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία


Εκπαιδεύοντας Περιβαλλοντικούς Πολίτες στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού σε συνεργασία με τα συντονιστικά σχολεία, το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού και το Γυμνάσιο Επισκοπής Λεμεσού, σας προσκαλούν στο Ε΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Το συνέδριο υποστηρίζεται, επίσης, από τους πιο κάτω συνεργαζόμενους φορείς:

  • Ερευνητική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick
  • Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Βιολογική Εταιρεία Κύπρου
  • Σύνδεσμος Βιολόγων/Φυσιογνωστών - ΟΕΛΜΕΚ
  • CYMEPA – Φίλοι της Θάλασσας.

Το Συνέδριο, τελεί υπό την Αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας και της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού, γωνία Ελλάδος και Ενώσεως, 3041 Λεμεσός, 9:00 - 13:00.

Το Συνέδριο, μεταξύ άλλων, επιδιώκει να προωθήσει τον στόχο του ΥΠΑΝ για τη Σχολική Χρονιά 2023-2024: «Περιβαλλοντική εκπαίδευση, με έμφαση στην ευαισθητοποίηση για την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της».

Στο Συνέδριο, 30 μαθητικές ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Κύπρο, θα παρουσιάσουν τις περιβαλλοντικές εργασίες που σχεδίασαν και εκπόνησαν κατά τη Σχολική Χρονιά 2023-2024 υπό μορφή Αφίσας και 10 από αυτές θα κάνουν και προφορική παρουσίαση.

Οι συμμετέχοντες και Επιτροπή Αξιολόγησης, θα αξιολογήσουν τις εργασίες. Θα δοθεί Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο για την Καλύτερη Αφίσα και Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο για την Καλύτερη Παρουσίαση στο Συνέδριο, σε επίπεδο Γυμνασίων και σε επίπεδο Λυκείων.

Η Δήλωση Συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση d.hadjichambi@cytanet.com.cy , μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου, 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους Δρ Δήμητρα Χατζηχαμπή Λύκειο Αγίας Φυλάξεως (25692233) και Δρ Ανδρέα Χατζηχαμπή, Γυμνάσιο Επισκοπής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










580