Ανακαλύπτοντας το Σύμπαν μέσα από το Έργο ARISTARCHUS: Μια νέα προσέγγιση στην Εκπαίδευση


Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Aristarchus συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα της εκπαίδευσης με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων STEAM μέσω διαδραστικών και συμπεριληπτικών δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στην Κύπρο από το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, επιδιώκει να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση του ηλιακού μας συστήματος, κάνοντάς τους να ανακαλύψουν την επιστήμη με τρόπο διασκεδαστικό και αποτελεσματικό.

Στην Κύπρο, το Aristarchus έχει ήδη καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για την αστρονομία, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη ικανοτήτων παρατήρησης και την εξάσκηση μεθόδων επιστημονικής έρευνας. Μέσα από αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν βασικούς νόμους της φυσικής και σημαντικές έννοιες των μαθηματικών με έναν τρόπο που συνδυάζει την εκμάθηση με την ψυχαγωγία.

Πρόσφατα, η ομάδα του έργου παρουσίασε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έξι παιχνιδοποιημένα σενάρια για τη διδασκαλία της αστρονομίας. Τα σενάρια, διαθέσιμα σε αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά και γαλλικά, είναι σχεδιασμένα για δύο ηλικιακές ομάδες: τρία από αυτά απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (9-12 ετών) και τρία σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12-15 ετών).

Η διαδικτυακή πλατφόρμα και το συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι διαθέσιμα εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ARISTARCHUS.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1110