Έναρξη του πρώτου κύκλου μαθημάτων του προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά»


Υποστηρίζοντας την ένταξη μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία

Με στόχο να προσφέρει στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία τη γλωσσική βάση που χρειάζονται για να επιτύχουν, το πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά» ξεκινά τον πρώτο κύκλο μαθημάτων του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί για ανήλικους Υπηκόους Τρίτων Χωρών, υποστηρίζει παιδιά που φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμβάλλοντας ενεργά στην ομαλή ένταξή τους στην κυπριακή κοινωνία.

Γιατί είναι σημαντικό

Η αύξηση του αριθμού των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στα σχολεία της Κύπρου αναδεικνύει την ανάγκη για δομημένες και ολιστικές προσεγγίσεις ένταξης. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί βασικό παράγοντα για την κοινωνικοποίησή τους και την εξοικείωσή τους με το νέο τους περιβάλλον, δίνοντάς τους τα εφόδια να διαπρέψουν τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην καθημερινότητά τους.

Λεπτομέρειες προγράμματος

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2025 και θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2025, με έως και τρία μαθήματα την εβδομάδα. Το πρόγραμμα εξυπηρετεί δύο ηλικιακές ομάδες (6-12 και 13-18 ετών) και καλύπτει τέσσερα επίπεδα γλωσσικής επάρκειας, από Α1 έως Β2.

Οι μαθητές θα διδάσκονται με βάση το εγχειρίδιο «Κλικ», ενώ οι διαδραστικές ασκήσεις και οι πρακτικές προσεγγίσεις θα εξασφαλίσουν τη σταδιακή τους πρόοδο. Επιπλέον, οι μαθητές ηλικίας 17-18 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης Ελληνομάθειας, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες.

Το πρόγραμμα έχει ήδη υποστηρίξει πάνω από 1.000 μαθητές τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του. 

Το έργο «Μαθαίνω Ελληνικά» υλοποιείται από τον ερευνητικό οργανισμό CARDET σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick και την εταιρεία INNOVADE LI με την πολύτιμη καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











1086