«Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες»
Το JA Europe φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα το Πανευρωπαϊκό Φόρουμ ως μέρος του έργου Cultural BEES που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμαCreative Europe. Το Φόρουμ συγκέντρωσε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων μερών από τον τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, που αντάλλαξαν ιδέες και βέλτιστες πρακτικές και εργάστηκαν από κοινού ώστε να συνδημιουργήσουν λύσεις για το μέλλον της νεανικής επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο των κλάδων Πολιτισμού και Δημιουργικότητας (ΚΠΔ).
Ειδικότερα, το Φόρουμ επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς δημιουργικών ηγετών, φέρνοντας μαζί επαγγελματίες, επιχειρηματίες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και εκπαιδευτικούς για να συζητήσουν τις αναδυόμενες τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στους ΚΠΔ με έμφαση στην Πολιτιστική Κληρονομιά. Εκ μέρους της Κύπρου παρευρέθηκαν οι εταίροι Junior Achievement Κύπρου, InnoEUSphere και Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, με εκπροσώπους την Αντιγόνη Κωμοδίκη και τον Σταύρο Κυριακίδη, τη Χριστίνα Αχιλλέως και τη Θέκλα Παπαντωνίου αντίστοιχα, καθώς και τoν Γενικό Επιθεωρητή Κωνσταντίνο Γεωργίου εκπροσωπώντας το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Το Φόρουμ άνοιξε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Αναδυόμενες Τάσεις και Ευκαιρίες στους ΚΠΔ» που συντόνιζε η Diana Filip, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος & Διευθύνουσα Σύμβουλος Ανάπτυξης του JA Europe, με ομιλητές τους Marco Acri, Συντονιστή Σπουδών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο της Nova Gorica, Αντιγόνη Κωμοδίκη, Διευθύνουσα Σύμβουλο του JA Cyprus, Rolf Hughes, Διευθυντή Εκπαίδευσης του EIT Culture & Creativity και Σταύρο Κυριακίδη, Πολιτιστικό Επιχειρηματία και Διευθυντή της Kyriakides Piano Gallery.