«Πρωτεϊνική Κινάση Α (PKA) και Παχυσαρκία: Από τη Μοριακή Βιολογία στην Κλινική Πράξη»
Η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου προσκαλεί στον 9ο κύκλο επιστημονικών διαλέξεων «Αριστεία στην Βιολογία». Η διαλεξη θα δοθεί την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2025 στις 4:30 μ.μ., διαδικτυακά μέσω Zoom. Πρώτος ομιλητής είναι ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Στρατάκης, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ιατρικός γενετιστής και ενδοκρινολόγος.
Ο Καθ. Στρατάκης είναι σήμερα Επικεφαλής Επιστημονικός Διευθυντής της ELPEN Pharmaceuticals στην Αθήνα, όπου ηγείται της ανάπτυξης ενός νέου ερευνητικού ινστιτούτου που θα εγκαινιαστεί το 2025-2026. Διευθύνει επίσης την Ιατρική Γενετική και Ακριβείας στο ΙΜΒΒ, ΙΤΕ και ίδρυσε το Ελληνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στη Μοριακή Ογκολογία (ΕΔΙΜΟ). Πρόσφατα εξελέγη Καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2024), ενώ είναι συνιδρυτής καινοτόμων εταιρειών που επικεντρώνονται στην εξατομικευμένη ιατρική και τη μακροζωία.
Προηγουμένως, υπηρέτησε για σχεδόν τρεις δεκαετίες στα NIH/NICHD (ΗΠΑ), όπου ηγήθηκε των προγραμμάτων Γενετικής και Ενδοκρινολογίας, ανακάλυψε γενετικά σύνδρομα και ανέπτυξε νέες διαγνωστικές μεθόδους και θεραπείες. Το έργο του έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Dale Medal της Βρετανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (2019).
*Δωρεάν Εγγραφή: https://bit.ly/STRATAKIS
Μείνετε ενημερωμένοι: Ιστοσελίδα CyBioS
Ανυπομονούμε να σας έχουμε μαζί μας διαδικτυακά!
Δρ. Μαρία Α. Τσιάρλη, MSc, PhD
Πρόεδρος Επιτροπής Έρευνας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Βιολογική Εταιρεία Κύπρου