Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου διοργανώνει εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως μέσο Διαφοροποίησης στη Διδασκαλία: Εύκολα κι απλά», με εφαρμοσμένα παραδείγματα μέσα από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2025 στη Λεμεσό, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΣΤ΄ Δημοτικού «Παναγίας Τριχερούσας». Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 16:30 και οι εργασίες του Σεμιναρίου στις 16:45. Oκ. Δημήτρης Μικελλίδης, μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών, οι οποίες θα διαρκέσουν 120 λεπτά.
Το Σεμινάριο, το οποίο στοχεύει στην εισαγωγή των εκπαιδευτικών στις δυνατότητες αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) ως μέσο υποστήριξης της διαφοροποίησης στη διδασκαλία, είναι χρήσιμο για κάθε εκπαιδευτικό και ιδανικό για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις βασικές αρχές λειτουργίας της ΤΝ, καθώς και στους περιορισμούς και τις ηθικές προκλήσεις που αυτή συνεπάγεται. Στη συνέχεια, θα αναλυθούν οι θεμελιώδεις αρχές της διαφοροποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία και θα παρουσιαστούν πρακτικές εφαρμογές της ΤΝ για την εξατομίκευση της μάθησης. Μέσω εφαρμοσμένων παραδειγμάτων από διάφορα γνωστικά αντικείμενα (Γλώσσα, Αγγλικά, Τέχνη, Ιστορία), οι εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με τρόπους και τεχνικές που υποστηρίζουν τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, τόσο κατά την προετοιμασία του μαθήματος, όσο και κατά την υλοποίησή του στην τάξη. Στόχος του Σεμιναρίου είναι να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς με τις απαραίτητες γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες για την αξιοποίηση της ΤΝ ως εργαλείου βελτίωσης της μαθησιακής εμπειρίας και προώθησης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.
Εισηγητής στο Σεμινάριο θα είναι ο κύριος Μαρίνος Καραγιώργης, Βοηθός Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης με 30ετή εμπειρία και μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Διοίκηση (MaED), ο οποίος εξειδικεύεται στην ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στην εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, παρουσιάζοντας πρωτότυπες εργασίες και συντονίζοντας επιστημονικές συνεδρίες. Η επιμόρφωσή του καλύπτει την παιδαγωγική αξιοποίηση και τις εφαρμογές της ΤΝ στη
εκπαίδευση, καθώς και ζητήματα κυβερνοασφάλειας, ενώ εστιάζει, παράλληλα, στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και τη δημιουργική γραφή με χρήση ΤΝ. Στόχος του είναι η ενσωμάτωση καινοτόμων προσεγγίσεων ΤΝ για τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας και την προώθηση της εξατομικευμένης μάθησης. Παρουσιάζει σεμινάρια σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς και προωθεί την εκπαιδευτική καινοτομία μέσω ΤΝ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην προσαρμογή της ανθρωποκεντρικής ΤΝ στις ανάγκες μαθητών/- τριών και εκπαιδευτικών, τις επιδράσεις της στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την εξατομικευμένη μάθηση, καθώς και τις κοινωνικοηθικές της διαστάσεις.
Για δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/yrJPZA5s3T9uw1Ub6
Ή με SMS: 99431376
Στους/Στις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.