Επιμορφωτική Ημερίδα για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Αγωγής του Καταναλωτή


 Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, έχει διοργανώσει Επιμορφωτική Ημερίδα με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Αγωγής του Καταναλωτή, τα οποία συνάδουν με τα Αναλυτικά Προγράμματα. Η διαμόρφωση σωστής καταναλωτικής συμπεριφοράς/κουλτούρας αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της γενικής παιδείας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στις 2.11.2019, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Μετά το θεωρητικό μέρος, στο οποίο παρουσίαστηκαν εισηγήσεις σχετικές με τον καταναλωτισμό και τα Αναλυτικά Προγράμματα καθώς και παρουσιάσεις αναφορικά με τις τεχνικές του Μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε  βιωματικά εργαστήρια, με θέμα «Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Καταναλωτών», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη Σύμβουλο και Συντονίστρια του Αναλυτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας Δημοτικής κ. Φιλιώ Σάββα και βιωματικό εργαστήριο για «Καλές πρακτικές για καλλιέργεια καταναλωτικής συνείδησης» από τη Σύμβουλο Οικιακής Οικονομίας κ. Σύλια Λουκαΐδου.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή προσδίδει ιδιαίτερη αξία στην ενημέρωση και αγωγή του καταναλωτή, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη και εμπέδωση ορθής καταναλωτικής συμπεριφοράς των «νεαρών» καταναλωτών, δηλ. των μαθητών/ριών της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, αλλά και των ιδίων των εκπαιδευτικών, σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Φιλιώ Σάββα

Σύμβουλος και Συντονίστρια του Αναλυτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας Δημοτικής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










823