Έρευνα για την εφαρμογή της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία


Το διεθνές εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο CARDET (Center for the Advancement of Research and Development in Educational Technology), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, διεξάγει παγκύπρια έρευνα σχετικά με την εφαρμογή της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διδασκαλίας τους τελευταίους μήνες. Η έρευνα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος της έρευνας αυτής είναι να καταγράψει το πώς εφαρμόστηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ποιες πρακτικές και εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν, ποιες προκλήσεις αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί και ποιες καλές πρακτικές αναδείχθηκαν. Με βάση τα πορίσματα της έρευνας θα προταθούν συγκεκριμένες εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της ερευνητικής δραστηριότητας θα διενεργηθούν ομάδες εστίασης με εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης/τεχνικής εκπαίδευσης και θα καταρτιστεί ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο για συμπλήρωση, το οποίο θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά σε δείγμα εκπαιδευτικών από όλη την Κύπρο. Της έρευνας ηγούνται οι Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας, Δρ. Παναγιώτης Κοσμάς και Δρ. Έφη Νησιφόρου.

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι υψίστης σημασίας καθώς θα συμβάλει στην καταγραφή μιας ολοκληρωμένης εικόνας της κατάστασης της εκπαίδευσης τους τελευταίους μήνες και στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής για την εφαρμογή της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βάσει των εισηγήσεων, απόψεων και αναγκών των ίδιων των εκπαιδευτικών. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για το ΥΠΠΑΝ, στο πλαίσιο των σχεδιασμών του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην έρευνα μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση research@cardet.org.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1027