Aιτήσεις για απασχόληση 1 εργοδοτουμένου/ης ορισμένου χρόνου, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο


 To Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου του 2016 [Ν.70(Ι)/2016-εφεξής ο Νόμος], γίνονται δεκτές αιτήσεις για απασχόληση ενός/μιας (1) εργοδοτουμένου/ης ορισμένου χρόνου, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για εκτέλεση έργου τακτής προθεσμίας, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η ανάγκη αφορά στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου SELFIE Helper and Pedagogical Innovation Assistant (SHERPA) – συγχρηματοδότηση ERASMUS + Programme KA3 – Forward-Looking cooperation Projects in the Field of Education and Training (Call for proposals EACEA 36/2018). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το έργο, στην ιστοσελίδα https://sherpa4selfie.eu/.

Εκπαιδευτικός Λειτουργός (Κλ. Α8)

(1)  Απαιτούμενα Προσόντα

i)     Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν που να επιτρέπει διορισμό στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία.

ii)    Πρόσφατη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών (χρειάζεται να υποβληθεί σχετική βεβαίωση εργοδότη/εργοδοτών) σε τουλάχιστον δύο από τις πιο κάτω περιοχές:

          i.     Αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση

          ii.     Διοίκηση και ηγεσία

           iii.     Διδακτική εμπειρία εκπαίδευσης ενηλίκων

           iv.     Διδασκαλία και μάθηση

iii)     Πρόσφατη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους συμμετοχής σε Έργο (χρειάζεται να υποβληθεί σχετική βεβαίωση από τον Υπεύθυνο Έργου).

iv)     Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας (όπως καθορίζονται από τα κριτήρια της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, βλ. Σημειώσεις).

v)      Να μην έχει καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης για κακούργημα ή για αδίκημα ατιμωτικό ή ηθικής αισχρότητας.

vi)     Ακεραιότητα χαρακτήρα, διοικητική και οργανωτική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

(2)  Επιπρόσθετα προσόντα

i)       Μεταπτυχιακός τίτλος (τουλάχιστον επιπέδου Μάστερ) στην Επιστήμη των Παιδαγωγικών ή Εκπαιδευτική Τεχνολογία ή Εκπαιδευτική Διοίκηση ή Πληροφορική.

ii)      Ανάπτυξη και συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού σε θέματα αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, διοίκηση και ηγεσία, εκπαίδευση ενηλίκων, διδασκαλία και μάθηση,

iii)     Ερευνητική/διδακτική εμπειρία πέραν των έξι (6) μηνών σε ένα από τα ακόλουθα θέματα: Αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, διοίκηση και ηγεσία, εκπαίδευση ενηλίκων, διδασκαλία και μάθηση.

iv)     Διαχείριση έργου για περίοδο πέραν του ενός έτους.

v)      Διαχείριση πέραν του ενός έργου.

vi)     Γνώση σε σύστημα διαχείρισης ιστοσελίδας (πχ Wordpress, Joomla, Drupal)

Τα καθήκοντα που θα εκτελεί αυτός/αυτή που θα προσληφθεί είναι τα καθήκοντα που αναφέρονται στο έργο. Αναλυτικότερα, περιγράφονται πιο κάτω:

(3)  Καθήκοντα και Ευθύνες

i)       Συμμετοχή στην υλοποίηση των πακέτων εργασίας του ευρωπαϊκού έργου SHERPA σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του έργου (μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας και συγγραφή εκθέσεων, συντονισμός και παρακολούθηση πιλοτικής εφαρμογής στα σχολεία, αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής, διαμοιρασμός του έργου, διοικητική και οικονομική διαχείριση του έργου, αναφορές και εκθέσεις υλοποίησης).

ii)      Εκπαιδεύσεις σε ομάδες εκπαιδευτικών και γονιών.

iii)     Ανάπτυξη και διάχυση υποστηρικτικού υλικού.

iv)     Συμμετοχή και υλοποίηση δράσεων σχετικών με το έργο και την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

v)      Διατήρηση και προώθηση εφαρμογών κοινωνικών δικτύων.

vi)     Συμμετοχή σε συναντήσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

(4)  Κριτήρια Αξιολόγησης υποψηφίων (οι οποίοι/ες ικανοποιούν τα Απαιτούμενα Προσόντα) όπως καθορίστηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων

Επιπρόσθετα Προσόντα

Μονάδες (0-20)

Παρατηρήσεις

  1. Μεταπτυχιακός τίτλος στην Επιστήμη των Παιδαγωγικών ή Εκπαιδευτική Τεχνολογία ή Εκπαιδευτική Διοίκηση ή Πληροφορική

0-5

  • Μάστερ: 2
  • Διδακτορικό (κάτοχος): 3

Υποβολή στοιχείων: Να υποβληθεί πιστοποιημένο αντίγραφο του/των τίτλου/των.

  1. Ανάπτυξη και συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού σε θέματα αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, διοίκηση και ηγεσία, εκπαίδευση ενηλίκων, διδασκαλία και μάθηση

0-5

  • Μαθησιακοί σχεδιασμοί: 1
  • Παρουσιάσεις: 1
  • Συγγραφή βιβλιαρίων: 1
  • Ψηφιακό περιεχόμενο: 1
  • Άλλο περιεχόμενο που αφορά σε μαθητές/ εκπαιδευτικούς/ γονείς: 1

Υποβολή στοιχείων: Να υποβληθεί το υλικό ή αναφορές και πρόσβαση σε αυτό.

  1. Ερευνητική/διδακτική εμπειρία πέραν των έξι (6) μηνών σε ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρεται η προκήρυξη (αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, διοίκηση και ηγεσία, εκπαίδευση ενηλίκων διδασκαλία και μάθηση)

0-3

  • Παρουσιάσεις (τουλάχιστο 1 (μία)) σε συνέδρια: 1
  • Δημοσιεύσεις (τουλάχιστο 1 (μία)) σε επιστημονικά περιοδικά: 1
  • Διδασκαλία (διάρκειας τουλάχιστον 6 (έξι) συμπληρωμένων μηνών): 1

Υποβολή στοιχείων: Να υποβληθεί το υλικό ή αναφορές και πρόσβαση σε αυτό.

  1. Διαχείριση ενός έργου για περίοδο ίσης ή πέραν του ενός έτους

0-3

  • Διαχείριση έργου πέραν του ενός (≥1) έτους: 1
  • Διαχείριση έργου πέραν των δύο (≥2) ετών: 1
  • Διαχείριση έργου πέραν των τριών (≥3) ετών: 1

Υποβολή στοιχείων: Να υποβληθεί βεβαίωση συμμετοχής του αιτητή από τον συντονιστή του έργου ή άλλο αρμόδιο φορέα (με αναφορά στον ρόλο του αιτητή), καθώς και τα στοιχεία του/των έργου/ων (τίτλος, χρονική περίοδος (από-μέχρι), πλαίσιο χρηματοδότησης, συνολικός προϋπολογισμός, συντονιστής έργου (σε επίπεδο έργου και σε επίπεδο χώρας),  ιστοσελίδα έργου ή αναφορά σε άλλο σχετικό πληροφοριακό υλικό).

  1. Διαχείριση πέραν του ενός έργου

0-2

  • Διαχείριση μέχρι δύο (2) έργων: 1
  • Διαχείριση πέραν των δύο (2) έργων: 1

Υποβολή στοιχείων: Να υποβληθεί βεβαίωση συμμετοχής του αιτητή από τον συντονιστή του έργου ή άλλο αρμόδιο φορέα (με αναφορά στον ρόλο του αιτητή), καθώς και τα στοιχεία του/των έργου/ων (τίτλος, χρονική περίοδος (από-μέχρι), πλαίσιο χρηματοδότησης, συνολικός προϋπολογισμός, συντονιστής έργου (σε επίπεδο έργου και σε επίπεδο χώρας),  ιστοσελίδα έργου ή αναφορά σε άλλο σχετικό πληροφοριακό υλικό).

  1. Γνώση σε σύστημα διαχείρισης ιστοσελίδας (πχ Wordpress, Joomla, Drupal)

0-2

  • Διαχείριση ιστοσελίδων: 2

Υποβολή στοιχείων: Να υποβληθούν σχετικά πιστοποιητικά/βεβαιώσεις παρακολούθησης/συμμετοχής ή/και πρόσβασης σε δράσεις/προϊόντα με στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συμβολή του υποψηφίου

Σημειώσεις:

1)    Η βασική αμοιβή θα είναι στην αρχική βαθμίδα της Κλίμακας Α8, μειωμένη σύμφωνα με το άρθρο 10 του περί Προϋπολογισμού του 2020 Νόμου και του σχετικού Παραρτήματος-Μισθολογικές Κλίμακες του υπό αναφορά Νόμου. Σε αυτή θα προστίθεται οποιαδήποτε εγκεκριμένη αύξηση και το τιμαριθμικό επίδομα που θα ισχύει κατά την περίοδο της απασχόλησης.

2)    Ο ετήσιος βασικός μισθός ανέρχεται στις €22,048, δηλαδή στη μειωμένη κλίμακα εισδοχής της κλίμακας Α8, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, και σε αυτόν προστίθενται οι εκάστοτε ισχύουσες γενικές αυξήσεις και το τιμαριθμικό επίδομα. 

3)    Με τον όρο πρόσφατη εμπειρία, νοείται η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά το διάστημα των επτά (7) τελευταίων ετών.

4)    Θα μοριοδοτείται η κατοχή ενός μόνο μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, ανεξάρτητα αν ο υποψήφιος κατέχει περισσότερους.

5)    Θα επιλεγεί ο πρώτος υποψήφιος με τη ψηλότερη βαθμολογία.

6)    Σε περίπτωση ισοψηφίας τότε θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των ισοψηφούντων. Η κλήρωση θα γίνει  από την τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης παρουσία των υποψηφίων.

7)    Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο.

8)    Τα επίπεδα γνώσης γλώσσας θα πρέπει να αποδεικνύονται σύμφωνα με τα καθορισμένα από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αποδεκτά τεκμήρια, όπως αυτά αναλύονται στη σελίδα:

http://www.psc.gov.cy/psc/psc.nsf/page31_gr/page31_gr?OpenDocument.

Eνόψει Απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αναθεωρητική Έφεση 60/2011, η κατοχή των γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους είτε μέσω αποδεκτών τεκμηρίων είτε μέσω εξετάσεων μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων.

9)    Τα καθήκοντα της θέσης δυνατό να συνεπάγονται απασχόληση εκτός συνηθισμένου ωραρίου της Δημόσιας Υπηρεσίας, το σύνολο όμως των ωρών εργασίας δεν θα υπερβαίνει τον καθορισμένο αριθμό ωρών εργασίας την εβδομάδα.

10) Ο/Η αιτητής/αιτήτρια θα πρέπει να προσκομίσει μαζί με την έντυπη αίτησή του όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις/στοιχεία ως απόδειξη των προσόντων της αίτησής του/της. Τα πρωτότυπα αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει να παρουσιαστούν σε περίπτωση που ζητηθούν για έλεγχο.

11) Σε περίπτωση μη λήψης των απαραίτητων πιστοποιητικών για τα προσόντα/τίτλους που θα δηλωθούν στην ηλεκτρονική ή/και στην έντυπη αίτηση, θα θεωρηθεί πως ο/η αιτητής/αιτήτρια δεν κατέχει το σχετικό απαιτούμενο προσόν ή προσόν που θα αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης και ως εκ τούτου το προσόν, δεν θα λαμβάνεται υπόψη και δεν θα αξιολογείται.

12) Το άτομο που θα επιλεγεί, θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τόση χρονική διάρκεια όση είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του έργου. Η σύμβαση τερματίζεται αυτοδικαίως τηρουμένων των περί Τερματισμού Απασχολήσεων Νόμου, σε περίπτωση που η εργασία για την οποία προσληφθούν να εκτελέσουν παύει να υφίσταται πριν από την ολοκλήρωση του έργου. Η περίοδος απασχόλησης των εργοδοτούμενων ορισμένου χρόνου θα είναι για χρονική περίοδο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021. Με τη λήξη της απασχόλησης του προσωπικού ορισμένου χρόνου, η εργοδότηση προσωπικού ορισμένου χρόνου τερματίζεται αυτοδικαίως χωρίς καταβολή αποζημίωσης ή την τήρηση οποιασδήποτε άλλης διατύπωσης. Σημειώνεται ότι η θέση δεν ανανεώνεται και δεν καθιστά σε καμία περίπτωση προϋπηρεσία ή προϋπόθεση για οποιαδήποτε προκήρυξη μόνιμης θέσης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους σε δύο μέρη, ως εξής:

(α) Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική Αίτηση «Αίτηση για Απασχόληση Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία για σκοπούς του ευρωπαϊκού έργου SELFIE Helper and Pedagogical Innovation Assistant - SHERPA», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (www.pi.ac.cywww.pi.ac.cy). Η αίτηση πρέπει να συμπληρώνεται κατάλληλα, να περιλαμβάνονται σε αυτή με ακρίβεια όλα τα ζητούμενα στοιχεία και να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ή άλλα τεκμήρια.

(β) Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκτυπώσουν την συμπληρωμένη ηλεκτρονική τους Αίτηση «Αίτηση για Απασχόληση Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία για σκοπούς του ευρωπαϊκού έργου SELFIE Helper and Pedagogical Innovation Assistant - SHERPA», να την υπογράψουν και μαζί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά/ βεβαιώσεις/στοιχεία, πρέπει να την υποβάλουν σε κλειστό φάκελο ιδιοχείρως ή να την αποστείλουν με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς, στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, στη διεύθυνση Λεωφόρος Μακεδονίας 40, 2238 Λατσιά, Λευκωσία μεταξύ των ωρών 08:30-14:30. Στον εξωτερικό φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται «Αίτηση για Απασχόληση Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου για σκοπούς του ευρωπαϊκού έργου SELFIE Helper and Pedagogical Innovation Assistant - SHERPA».

  • Τελευταία ημερομηνία παραλαβής των αιτήσεων σε έντυπη μορφή, είναι η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, ώρα 14:30.
  • Τελευταία ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, είναι η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, η ώρα 14:30.
  • Τονίζεται ότι  εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται αποδεκτές.
  • Αιτήσεις οι οποίες δεν υποβάλλονται όπως περιγράφεται πιο πάνω (σε δύο μέρη: ηλεκτρονική και έντυπη μορφή) θα απορρίπτονται και δεν θα εξετάζονται.
  • Αιτήσεις οι οποίες δεν είναι πλήρως και ορθώς συμπληρωμένες, δεν είναι υπογραμμένες και δεν συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά, θα απορρίπτονται και δεν θα εξετάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22-402323/308 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις kanaris.n@cyearn.pi.ac.cy ή demosthenous.e@cyearn.pi.ac.cy. Για πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22-402351 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση magos.m@cyearn.pi.ac.cy.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










918