Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με τίτλο: Αντιμετωπίζοντας τον μισαναπηρισμό, τη βία και τον ρατσισμό


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης - Ενδοτμηματική Επιτροπή Αγωγής Ζωής και Υγείας), διοργανώνει επιμορφωτική δράση με σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MS TEAMS, με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας τον μισαναπηρισμό, τη βία και τον ρατσισμό».

Στη σειρά σεμιναρίων θα προσεγγιστούν αναλυτικά, ως παράμετροι, θέματα βίας, παραβατικότητας, κακοποίησης και ρατσιστικής συμπεριφοράς, ενώ θα εξεταστεί και η διάσταση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της αντιμετώπισης των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο. Εισηγητές και εισηγήτριες στα σεμινάρια θα είναι ακαδημαϊκοί, λειτουργοί του Γραφείου Επιτρόπου για Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, του Αρχηγείου της Αστυνομίας και του ΥΠΠΑΝ. Σε κάθε σεμινάριο θα γίνονται δύο εισηγήσεις που θα καλύπτουν πτυχές των εξεταζόμενων παραμέτρων, μαζί με συζήτηση επί του θέματος. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη βάση ερωτήσεων-προβληματισμών που θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι/ες κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε απογευματινό χρόνο, κάθε Τετάρτη μεταξύ 4 Μαῒου 2022 και 1ης Ιουνίου 2022  από τις 17:00 μέχρι τις 19:00. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα/αφίσα της επιμορφωτική δράσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1112