Προσφορά Διαδικτυακού Προγράμματος Επιμόρφωσης Αντικαταστατών/τριών Εκπαιδευτικών


Διευθυντές/Διευθύντριες
Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής\
και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Προσφορά Διαδικτυακού Προγράμματος Επιμόρφωσης Αντικαταστατών/Αντικαταστατριών Εκπαιδευτικών στη Δημοτική, Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-2023, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Σχολικής Εκπαίδευσης διοργανώνει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για τους/τις αντικαταστάτες/αντικαταστάτριες εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην επιμόρφωση των αντικαταστατών/αντικαταστατριών εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό αποτελεσματικού μαθήματος, με βάση τα Αναλυτικά Προγράμματα και τις βασικές παιδαγωγικές αρχές και στην ενημέρωσή τους για νομοθετικά και διοικητικά ζητήματα που αφορούν στις σχολικές μονάδες.

Η επιμόρφωση θα προσφερθεί ξεχωριστά για την κάθε βαθμίδα, στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2023 και θα έχει διάρκεια πέντε δίωρων απογευματινών συναντήσεων (16:30- 18:30). Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Teams. Το πρόγραμμα των συναντήσεων για κάθε βαθμίδα επισυνάπτεται.

Οι αντικαταστάτες/αντικαταστάτριες εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία προγραμμάτων

«Πρόγραμμα Αντικαταστατών». Οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής και Μέσης  Εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 21 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023 και οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 21 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Σχετικές οδηγίες για την επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων

βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στον σύνδεσμο «Διαχείριση προφίλ» (https://myprofile.pi.ac.cy/). Επισημαίνεται, επίσης, ότι όποιοι/όποιες εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το Πρόγραμμα κατά τις προηγούμενες χρονιές στις οποίες προσφέρθηκε δεν πρέπει να υποβάλουν ξανά δήλωση συμμετοχής.

Μετά από την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι αντικαταστάτες/αντικαταστάτριες εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παραλάβουν το πιστοποιητικό παρακολούθησής τους ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων».

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στις συντονίστριες του Προγράμματος:

  • Για Δημοτική Εκπαίδευση:

Ελένη Παπαγεωργίου (email: papageorgiou.e@cyearn.pi.ac.cy, τηλ.: 22402311)

  • Για Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση:  Ευτυχία Πιπονίδου (email: piponidou.e@cyearn.pi.ac.cy, τηλ.: 22402443).

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για το πιο πάνω θέμα τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 (Δρ Έλενα Χατζηκακού)

Αν. Διευθύντρια για Γενικό Διευθυντή

 Κοιν.: Δ.Δ.Ε. 

Δ.Μ.Γ.Ε.

Δ.Μ.Τ.Ε.Ε.Κ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










539