«Η νέα γενιά για την Ειρήνη - Youth for Peace»


Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023» 

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των συμμετοχών του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023”. Ο Διαγωνισμός με τίτλο, «Η νέα γενιά για την Ειρήνη – YouthforPeace», έτυχε φέτος τεράστιας ανταπόκρισης από την εκπαιδευτική κοινότητα. Υποβλήθηκαν 398 συμμετοχές, 239 ραδιοφωνικά μηνύματα και 159 τραγούδια, από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας και της Κροατίας. Οι πρωτότυπες και ευφάνταστές δημιουργίες των παιδιών αποτυπώνουν τον κόσμο στον οποίο θα ήθελαν να ζουν: ένα κόσμο ειρηνικό, όπου κυριαρχεί η αγάπη, ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη, η κοινωνική και οικολογική δικαιοσύνη και κυρίως, όπου η κάθε μορφή βίας αποτελεί παρελθόν.

Για τη διαδικασία αξιολόγησης των έργων έλαβαν μέρος ως μέλη των Κριτικών Επιτροπών 50 κριτές από τον χώρο της εκπαίδευσης, της επιστήμης αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της δημοσιογραφίας, της τέχνης και του πολιτισμού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών του διαγωνισμού έγινε βάσει κριτηρίων, συνυπολογίζοντας για το τελικό αποτέλεσμα τις βαθμολογίες των Κριτικών Επιτροπών και των συμμετεχόντων σχολείων. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για τα πρώτα βραβεία και χωρίς να αποκαλύπτεται η σειρά κατάταξης, ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, https://contest.europeanschoolradio.eu/finalists2023/.

Θα δοθούν μέχρι και τρία πρώτα βραβεία ανά κατηγορία συμμετοχής και ανά επίπεδο σχολείου, δηλαδή σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά σχολεία. Επίσης, με διαδικτυακή ψηφοφορία θα δοθεί Βραβείο Ακροατών, ένα για κάθε κατηγορία συμμετοχής (ραδιοφωνικό μήνυμα, τραγούδι). Οι ακροατές έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν και να ψηφίσουν τις μαθητικές συμμετοχές στη διαδικτυακή σελίδα, http://contest.europeanschoolradio.eu/vote/. Οι ακροατές μπορούν να δώσουν την “καρδιά” – ψήφο τους σε όσες συμμετοχές τους αρέσουν. Ένα ραδιοφωνικό μήνυμα και ένα τραγούδι, τα οποία θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους, θα κερδίσουν το Βραβείο Ακροατών. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για το Βραβείο Ακροατών διαρκεί από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου 2023.

Η Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου 2023. Το Φεστιβάλ ως εκπαιδευτικός θεσμός αποτελεί μία τριήμερη γιορτή γνωριμίας και συνεργασίας των σχολείων του European School Radio. Κύριος σκοπός του είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακαλύψουν τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσο ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσο καλλιτεχνικής δημιουργίας, συμμετέχοντας σε πρωτότυπες δραστηριότητες ραδιοφωνικής τέχνης. Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://fest.europeanschoolradio.eu.

Στην Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού θα λάβουν μέρος είκοσι 29 σχολεία που βρίσκονται στους φιναλίστ, παρουσιάζοντας σε μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση τα τραγούδια και τα ραδιοφωνικά τους μηνύματα και πλαισιώνοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής. Ανάμεσα στα σχολεία που θα βραβευθούν, βρίσκονται σχολεία από την Κύπρο: το Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας, το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών (ΚΒ), το G C School of Careers – Primary School, η Ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ, και το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄- Δασούπολη.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά σε διοργάνωση  της Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα, https://contest.europeanschoolradio.eu/.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










395